Sultkrumplit cérna tészta vekonyan hogy kell előkészíteni?
NEM szabad reszelni, mert az szétmálik sütés közben!
Sütnivaló krunplit kell venni, nagyon (tényleg nagyon) éles késsel elöször szeletekre vágod, utána a szeleteket csíkokra és ezt sok hideg vízben legalább 3-4 óráig áztatod. Utána leöntöd a vizet róla, szétterítve leszárítod, és utána fritteled. Ehhez sok olajat felforrósítasz és kis adagokban teszed bele a krumpliszálakat, óvatosan szétkevered - csak egyszer, lassú mozdulatokkal, villa a legjobb - ha színt kap, szürökanállal papírtörlöre szeded.
Találtam két videót hozzá, ezekben reszelik hosszú szálakra, de nem sajtreszelön. Ehhez szerintem mindenképpek csak sütnivaló krumpli jó, különben szétesik, és az áztatás nagyon fontos.
Itt a 41. perctöl lehet látni, ahogy késsel darabolják a krumplit (az 5-os vagyok), azt a videót most nem találom, ahol tényleg 1-2 mm-esre darabolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!