Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tej- és tojásmentes,...

Milyen tej- és tojásmentes, kinyújtható-kiszaggatható, könnyen kezelhető tésztát készíthetnék?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiammal szeretném elkészíteni, aki boldogan "segít" a konyhában, viszont feltehetőleg tojásallergiás. Most tejre és tojásra teszteljük, hogy anélkül visszajönnek-e a tünetek. Korábban linzert készítettünk, azt elvileg lehet tojás nélkül is, de úgy elég nehezen kezelhető, reped stb.

2024. márc. 22. 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Esetleg ha úgy keresel rá, hogy vegán süti? Azokban elméletileg semmi ilyesmi nincs...
2024. márc. 22. 12:30
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Vajas tészta készíthető margarinnal is
2024. márc. 22. 12:56
 3/11 anonim ***** válasza:
26%
20 deka liszt, 20 deka margarin (vaj helyett), egy csipet só, és annyi tejföl, amennyit felvesz. Nem tudom, mivel lehetne a tejfölt helyettesíteni, nagyon kevés kell, hogy nyújtható legyen. Jó kis alaptészta, akár sós, akár édes töltelékhez, egész picit leveles.
2024. márc. 22. 13:43
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, kipróbálom. A tejfölöset is, vegán tejfölhelyettesítőt könnyű szerezni, másrészt kiderülhet, hogy csak a tojás a probléma és akkor tejlöllel is mehet. Megpróbálom majd a kifejezetten vegán recepteket, csak azok sokszor használnak speciális helyettesítő termékeket, amiket már macerásabb beszerezni, és nem is akarok sokfélébe beruházni, amíg nem biztos, mi a gond.
2024. márc. 22. 15:19
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
A hagyományos linzertészta liszt-cukor-zsiradék(zsír, vaj, margarin tetszés szerint), semmi más. Tojás sem kell bele!
2024. márc. 22. 17:33
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Az 5-ös vagyok: itt vannak a linzertészta arámyai: 3 rész liszt, 2 rész zsiradék, 1 rész cukor: 300 g -200 g - 100 g, de csak az arány a lényeg, annyit készítesz, amennyit akarsz.
2024. márc. 22. 17:35
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm 6-os. Sajnos a saját tapasztalatom az, hogy ha nincs benne tojás, akkor sokkal jobban törik, szakad, nehezebb vele dolgozni. Ha én sütöm, oké, de egy kétévesnek kevésbé lesz úgy sikerélménye.
2024. márc. 22. 18:10
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Keress rá arra, hogy mit használhatsz tojás helyettesitésére. Úgy emlékszem az egyik ilyen a sütőtök püré, sajnos már nincs szezonja.

Hirtelen ezt találtam, de érdemes több oldalon megnézni, ki választani neked mi a legjobb.

[link]

2024. márc. 22. 21:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Tojást helyettesítő dolgokról szóló link nem jó válasz. Érdekes!
2024. márc. 24. 13:23
 10/11 A kérdező kommentje:
#8, #9, nem tudom, ki és miért pontozta le. Én csak felpontoztam az általam hasznosnak ítélt v álaszokat, le semmit.
2024. márc. 24. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!