Sütés/főzés közben az olajból mennyi párologhat-e, mennyit kell beleszámolni a kalóriákba?
El nem párolog az olaj,benne marad az ételben,bele kell mindet számolni.
Bő olaj sütésénél a pedig a panir felszívja.
A zsiradék is úgymond "párolog", egyáltalán nem csak úgy, ahogy a 2-es írja!
A vízgőz viszi magával a nagyon pici zsírcseppeket, elég megnézni egy olajsütőt, az amikor gőzölög, mondjuk egy hasábburgonyától, ami vizes, mennyire zsíros az a gőz.
Ipari mennyiségben, brutális mennyiség tud így lerakódni a felületeken, de még háztartásban is, mondjuk egy páraelszívó, nem véletlenül zsírosodik el.
Kalóriák terén viszont ez konkrétan semmit nem jelent. Mondjuk ha 2 órán keresztül főzöl egy zsíros ételt, akkor abból talán "kiszökik" a gőzzel együtt 1 csepp zsír, amit le se lehet mérni. Mondjuk pipettával 1 csepp. Semmi jelentősége.
Pl. ha az említett pörköltöt csinálod, ha fél dekával több zsiradék van a húson, az biztos, hogy többet számít.
6-os, ezért mondtam, hogy úgymond, és ezért tettem idézőjelbe, hogy párolog.
Ami pedig a leírt jelenséget illeti, tény. Egyszer nézz meg egy konyhát belülről. Nem kevés zsiradékot képes magával vinni a vízgőz.
De nem írom le még egyszer, aki akarja ennyiből is megérti, a többi meg vagy komplett idióta, vagy egy akadékoskodó szarcsimbók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!