Tiramisu zselattinnal?
Csak késdés hogyan?Ha belekevered a zselatint a hideg masszába rögtön kötni fog.Lehet jobb lenne picit több mascarponéval vagy nem túl sokáig áztatni a babapiskótát.
Egyébként zselatin nélkül is megáll,nem folyik szét,nyugi.
Visszakérdeztem, hogy mi a helyzet a keményítővel, mert én sem tudom, de erre a sok retardált szellemi tolószékes lepontoz, de válasz nuku.
Ez az egységsugarú gyakorisok szellemi szintje.
A keményítö nem alkalmas ilyesmire, az csak fözött élelmiszert köt meg, de vágható állagot nem ad.
A tiramisuban nyersen vannak a hozzávalók, ezért ez nem megoldás.
A zselatin müködhet, ha elöször a lapzselatint (ez jobb erre, mint a por) leáztatod hideg vízben, utána levés folyadékkal forráspontig melegíted (forralni nem szabad), langyosra hütve, hökiegyenklítéssel a mascarpone krémbe kevered folyamatosan kevergetve közben, betöltöd és teheted a hütöbe.
(4-es: a zselatin nem köt be azonnal, kivéve, ha melegen belecsurgatod a hideg élelmiszerbe, ezért minden esetben hökiegyenlítéssel szokás csinálni)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!