Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktátok a tejberizst...

Hogyan szoktátok a tejberizst készíteni? Nekem a régi ovis menzás a kedvencem :)

Figyelt kérdés

2024. febr. 27. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A rizst átmosom, hogy ne legyen poros (nem szertetem ha a falára kül az a szürkés-bézs lepedék).


A tejet és a mosott rizst felteszem alacsony lángra, és megvárom, míg 80% puha lesz.



Elzárom a gázt, lefedem és szépen felszívja a tejet meg a párában készre puhul.


Ezek után megy bele cukor, fahéj, kakaó.

2024. febr. 27. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
150 rizs, 450 viz, 450 tej, fedo
2024. febr. 27. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Ötszörös folyadékkal szoktam felé tej felé víz,cukor plusz vaníliás cukor.

Fedő alatt főzöm és sűrűn kavarom.Ha egy kevés folyadék marad rajta elzárom kb fél óra és kész.

2024. febr. 27. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Kólauborkával ***** válasza:
100%

És nutellát nem kevertek bele amég forró? A nélkül már megenni sem tudom. Persze kakaóval megszórva.

Azért durván hangzik leírva, de ez van :D

2024. febr. 27. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak a legegyszerűbbet alkalmazom:

1l. tejhez 1 bögre/csésze -aminek nevezed- rizs.

HA "szemetesnek" tűnik a rizs akkor előtte átöblítem, de van hogy jobb minőségűnek tetszik és akkor nem.

Közepes lángon kevergetve vagy legalacsonyabb lángon pár percenként kevergetve. Amikor érződik a sűrűsödése, akkor már nem hagyom ott és kevergetem. Amikor a rizsszemek épp puhák akkor 3 púpos kanál cukor.

Mielőtt teljesen sűrű lenne lekapcs.

Van hogy hűlés közben adok bele mazsolát is. (Mondjuk azt előtte 30 perccel korábban vízbe áztatom és átöblítem.

2024. febr. 27. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Először annyi vizet öntök a rizsre, hogy ellepje éppen. Elfőzöm ezt a vizet a rizsről.

Felöntöm 3,5x térfogat tejjel, teszek bele 1 ek vajat/margarint, cukorral/édesítővel ízesítem, 1-2 cs. vaníliás cukrot keverek bele.

Kevergetve főzöm, míg majdnem megfő.

Lefedem közvetlenül a rizst egy frissentartó fóliával, hogy ne bőrösödjön.

Fedőt teszek rá, és kb:1/2 órát még állni hagyom.

Én fahéjjal, NesQuick-kel szeretem. :)

2024. márc. 5. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!