Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktátok a tejberizst...

Hogyan szoktátok a tejberizst készíteni? Nekem a régi ovis menzás a kedvencem :)

Figyelt kérdés

febr. 27. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A rizst átmosom, hogy ne legyen poros (nem szertetem ha a falára kül az a szürkés-bézs lepedék).


A tejet és a mosott rizst felteszem alacsony lángra, és megvárom, míg 80% puha lesz.



Elzárom a gázt, lefedem és szépen felszívja a tejet meg a párában készre puhul.


Ezek után megy bele cukor, fahéj, kakaó.

febr. 27. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
150 rizs, 450 viz, 450 tej, fedo
febr. 27. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Ötszörös folyadékkal szoktam felé tej felé víz,cukor plusz vaníliás cukor.

Fedő alatt főzöm és sűrűn kavarom.Ha egy kevés folyadék marad rajta elzárom kb fél óra és kész.

febr. 27. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Kólauborkával ***** válasza:
100%

És nutellát nem kevertek bele amég forró? A nélkül már megenni sem tudom. Persze kakaóval megszórva.

Azért durván hangzik leírva, de ez van :D

febr. 27. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak a legegyszerűbbet alkalmazom:

1l. tejhez 1 bögre/csésze -aminek nevezed- rizs.

HA "szemetesnek" tűnik a rizs akkor előtte átöblítem, de van hogy jobb minőségűnek tetszik és akkor nem.

Közepes lángon kevergetve vagy legalacsonyabb lángon pár percenként kevergetve. Amikor érződik a sűrűsödése, akkor már nem hagyom ott és kevergetem. Amikor a rizsszemek épp puhák akkor 3 púpos kanál cukor.

Mielőtt teljesen sűrű lenne lekapcs.

Van hogy hűlés közben adok bele mazsolát is. (Mondjuk azt előtte 30 perccel korábban vízbe áztatom és átöblítem.

febr. 27. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Először annyi vizet öntök a rizsre, hogy ellepje éppen. Elfőzöm ezt a vizet a rizsről.

Felöntöm 3,5x térfogat tejjel, teszek bele 1 ek vajat/margarint, cukorral/édesítővel ízesítem, 1-2 cs. vaníliás cukrot keverek bele.

Kevergetve főzöm, míg majdnem megfő.

Lefedem közvetlenül a rizst egy frissentartó fóliával, hogy ne bőrösödjön.

Fedőt teszek rá, és kb:1/2 órát még állni hagyom.

Én fahéjjal, NesQuick-kel szeretem. :)

márc. 5. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!