Vegeta/delikát nélkül jobban ízlenek az ételek vagy jobb vele?
Az ételízesítőkben gyakran van valamilyen ízfokozó (nátrium-glutamát), ami nem teszi jobb ízűvé az ételt, de az ízlalőbimbóinkat érzékenyebbé varázsolja.
Szerintem is érezhető a vegete az ételben (látható is szokott lenni a tányér szélén a lerakódásuk). Talán a Maggi leveskockák jobbak erre a célra.
Szerintem a legjobb megoldás a tartalommal való ízesítés, azaz tedd bele a megfelelő mennyiségű sót, borsot, zöldséget, húst, egyéb fűszereket. Lassú tűzön főzz, hosszabb ideig, hogy kijöjjenek az ízek. :)
Én is grízgaluska leveshez, zöldborsó leveshez, de nem a tartósítószeres vegetát veszem, hanem vannak drágább, tartósítószer mentes verziók is.
Minden évben ellátogatok a Bakony Expóra, ahol helyi termelők vására van lényegében és ott kisvállalkozóktól szoktam venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!