Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A múltban egy bármi húsféle...

A múltban egy bármi húsféle nélkül megcsinált lecsó, vagy paprikás krumpli is kielégítő gasztro élményt nyújtott, vagy mindig ott volt az emberekben hogy oké, ez van, de mennyivel jobb lehetne?

Figyelt kérdés
febr. 2. 22:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%
Hogyne, nagyapám is mindig azt mondogatta ükanyámnak, hogy nem rossz ez az üres kenyér hagymával, de jövő héten legyen már inkább egy kis teriyaki wagu bélszín, mert nincs kielégítve a gasztro élménye. Nagyanyám meg tarkón b#szta a szenes lapáttal.
febr. 3. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mikor a múltban? 20-30-40 éve is húsfélével főzték a családomban.

Holott nekem nem fontos bele.


Úgy szeretem, mint #9.

Lecsó nokedlival.


Persze, lehet benne kolbász, virsli, nem zavar, de a lényeg a jó paradicsomos-paprikás alap, amibe mondjuk egy kis szalonna azért jó, ha van, és jó nagyra szaggatott (késsel, nagy darabokra) nokedlit leönteni ezzel a vörös, szaftos lecsóval, na, az nekem az igazi.


A paprikás krumpliban csak azért szeretem a kolbaszt, mert izt ad neki, de pl. a lecsókolbászt én meg se eszem, félrepöckölöm, valami paprikás kolbászfélét teszek bele inkább, de jobb, ha az is szétfő benne, mert én inkább a paprikáskrumpli szaftját szeretem, meg a krumplit. És még abba is szaggatok néha csipetkét.


Szerintem sokaknak ma is kielégítő élmény húsmentesen vagy csak kevés húsfélével.

febr. 3. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire a múltban? Én 1967-ben születtem, nyilván arra nem emlékszem miket ettek akkoriban.:) De ahonnan emlékeim vannak már, bizony volt bőven húsféle. Dédmamám és nagymamám még libamájat is sütöttek időnként, pedig nem voltunk gazdagok. De pl. a paradicsomszószhoz is dukált a főtt csirkehús. Igazából ritkán készült teljesen húsmentes étel, a levesek is szinte mindig hússal készültek, sokszor sütöttek kolbászt, hurkát, és a lecsóban is mindig volt valamilyen kolbász.
febr. 3. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk marhahús mellé ettük a paradicsomszószt. És igen, nagymamám is sütött libamájat, pedig mi sem voltunk gazdagok, munkáscsalád voltunk. Kizárólag a húsellátástól és a hűtéstől függött.
febr. 3. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze, marhahús is volt, nálunk pl. vadas formájában.
febr. 3. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én csak magában szeretem a lecsót.
febr. 4. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!