A krumpli meg tud főni tejben?
Néha szoktam krumplipürét csinálni és mindig rossz érzés leönteni róla a vizet.
Nem tudom milyen lenne, ha házi jellegű tejben főzném meg (én mindig tejboltból veszem)
és egy nagyobb lábasban főzném, hogy kényelmesen elterüljenek. Kisebbre vágva, hogy kevesebbnek tűnjön és elég legyen hozzá fél liter tej. Ahhoz menne a só, bors, majd miután elkészült, csak a margarint kell beletenni meg a szerecsendiót.
Csak nem tudom, nem-e futna ki könnyen a tej.
Szerintem ez azért nem jó ötlet, mert több tejben tudod cak megfőzni, mint ami a jó állagához kellene majd. Így akkor a tejet fogod ellocsolni.
Anyukám azt szokta csinálni, hogy a főzőléből levest készít. Kolbászt meg hagymát dinsztel, ráönti a krumpli főzővizét és belekever pát felvert tojást. Én nagyon szerettem gyerekkoromban.
Én már csináltam úgy krumplipürét, hogy tejben főztem, felvette az összes tejet, nem kellett kiönteni és nagyon finom lett.
Ahogy már említették, ez egy bevett konyhai technika, azaz annak a fele része. Ugyanis azonos mennyiségű tejben és habtejszínben kell főzni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény. Meg persze jó drága is, de valamit valamiért.
Itt épp zellerrel írják, de krumplival is ugyanúgy működik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!