Tálcás csirkemáj ha 11-én lejár de én 12-én délután főzném meg akkor még nem lesz romlott, ha hűtőbe van?
Figyelt kérdés
Ma megtisztítanám /máj, epétől/ aztán vissza tenném a hűtőbe és pénteken főzném meg, holnap egész nap dolgozom és pénteken délelőtt is, ezért vágnám, tisztítanám ma meg, el áll péntek délutánig a hűtőbe? 11-ig jó - 2 és 6 fok között tárolva, ezért aggódom kicsit.jan. 10. 11:51
1/9 anonim válasza:
Pontosan hogy szól a felirat rajta?
"Minöségeét megörzi", vagy az van ráírva, hogy "11-e után halálos méreg"?
2/9 anonim válasza:
Szerintem nagy eséllyel jó lesz az még.Megvizsgálod,megszagolod aztán ha nem rothadt,akkor nincs gond...Volt idő amikor nem dátumozták a húst.Hanem mindenkinek aki felhasználta saját magának kellett eldöntenie,hogy ehető vagy sem..Aztán valahogy mégsem pusztult ki az emberiség...
3/9 anonim válasza:
Nekem az is aggályos, hogy 2 napig állna a hűtőben vákuumcsomagolás nélkül, de lejárat után se enném. Lejárat előtt is lehet vmi romlott, de én nem szoktam kockázatot vállalni még azzal is, hogy lejárt, túl sokáig tárolt, huzamosabb ideig kint felejtett kajákat egyek. Ha nem használok fel egy húst szavatossági időn belül, berakom a fagyasztóba.
4/9 anonim válasza:
Ha ma megtisztítod, akkor ma megfőzni is lenne időd. És utána főzve biztosan eláll péntekig. Vagy tisztítás után fagyaszd le. De vákuum csomagolás nélkül két napig biztosan nem tartanám hűtőben.
5/9 anonim válasza:
Esélyes, hogy nem lesz romlott, de pont egy májjal nem kockáztatnék.
6/9 anonim válasza:
Tedd be a fagyóba és vegyél ki 11-én annyit, amire szükséged van, hogy 12-én frissen készíthesd el.
Pont májjal nem cicóznék.
7/9 anonim válasza:
Plusz - LEHET nem romlik meg.
Na, én jártam már úgy, hogy de, megromlott a felhasználni kívánt napra - mert hülye voltam és nem fagyóztam le, viszont legalább enyhébb agyvérzést kaptam, akkor most mit főzzek hirtelen :D
Na, azóta ilyet nem. Hús-máj etc megvesz, kiporcióz és rögtön fagyasztom.
8/9 anonim válasza:
Sanszos péntekig tárolni, inkább főzd meg ma és akkor biztosan eláll.
9/9 A kérdező kommentje:
Akkor úgy csinálom, hogy kiporciozom, aztán bele teszem egy ételhordóba és lefagyasztom, amikor főzöm ki kell olvasztani vagy mehet a pörköltbe fagyosan?
jan. 10. 13:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!