Ételek és receptek lekvárral?
Rengeteget tettem el a ynáron és el kéne használni. meggy, őszi, sárgabarack, eper, citromos cukkini, zöldparadicsom, fügés zöldparadicsom, levendulás alma, füge, áfonya kb ezek
amiket szoktam: tejberizs, zabkása, piskótatekercs, bundáskenyér
keresek más recepteket amihez bőven kell lekvár
Rántott camambert sajt + lekvár
Salátaöntet (oliva olaj, balzsam ecet, lekvár, szója szósz, fûszerek)
Zserbó
Fánk (akár most a csörögét mártogatni, akár a töltött szalagos)
Grízes tészta barack lekvárral
Teába keverve cukor és citromlé helyett, olyan mint egy meleg gyümölcslé.
A húsvéti bejglibe is bele lehet sütni, jót tesz a tölteléknek ha keversz bele lekvárt. A diósba a barackot, a mákosba az áfonya vagy a szilva.
Ha ilyen chutney jellegūek vannak, azokat meg sajttálhoz, quiche-be keverve.
Barátfüle,linzer,lekváros bukta..
A palacsinta,gofri császármorzsa,nudli,darás tészta is jó mindenféle lekvárral.
Én simán szoktam olyat reggelizni, hogy a pirítósra lekvárt teszek. Nem sokat, talán egy toastszeletre egy csapott kávéskanállal (mert azért annyira édesen nem szeretem), de te rakj rá annyit, ahogy neked ízlik.
Meg linzerbe természetesen, meggylekvárral összeragasztva a legjobb szerintem, de sokan inkább a barackra esküsznek.
Most jön a farsang, csinálj sok fánkot:)
Pohár krémeket is szoktam csinálni pl úgy, hogy alulra darált keksz, rá natúr joghurttal elkevert túró, rá pl eperlekvar, keksz, túrós krém, lekvár.
Zoldparadicsom nagyon finom sült húshoz.
Lekváros vajas kenyér:)
Grizes tészta
Mocskos tészta (ez csak főtt tészta szilvalekvarral osszekeverve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!