A virslit mikor kell a vízbe beletenni amikor már forr?
A virslit igazából nem kell már főzni, ilyenkor leginkább csak melegíted. Mindegy, hogy hideg vagy meleg a víz, amibe beleteszed, elrontani nem nagyon lehet, csak ha szétfőzöd és szétrobban tőle.
Én ha nem is forrásban lévő, de meleg vízbe szoktam tenni.
Felteszem a vizet, alágyújtok, kibontom a virslit, ami 1-2 perc, aztán már teszem is bele a lábasba. Kb 5 percig elég "főzni", a lényeg az, hogy meleg legyen.
De én van, hogy nem is szórakozok ezzel, hanem mikróban melegítem meg. Csak ott nehezebb kiszámítani, hogy mikor robban fel, ezért jobb a víz.
A legjobb eredményt akkor kapod, ha felforralod a vizet, lehúzod a tűzről. Beleteszed a virslit, fedővel letakarod. 2-3 perc bőven elég. Így szét sem durran (a szójásnak szokása, mert az duzzad).
De mikróban is melegíthető (szárazon).
Főzéssel csak rontani lehet rajta.
4
"Főzéssel csak rontani lehet rajta."
Hát én a minap ettem olyan virslit ami valahogy nem volt az igazi.Kissé ízetlen,jellegtelen volt.Először csak szokás szerint tiszta vízben melegítettem..Aztán a második adagot már sós és fűszerezett vízben "főztem" .Ez az eljárás javított rajta.Legalábbis nekem így jobban ízlett.
Engem anno majdnem elátkoztak egy másik hasonló kérdés alatt, amikor közöltem, hogy én vízben főzöm a virslit. :D
Kiderült, hogy - mivel a virsli már alapból főtt étel - nem kell vízben főzni a tűzhelyen, mivel így csak kimennek belőle az ízek. Azóta csak mikróban melegítem. Amúgy valóban sokkal finomabb így.
Ha roppanós virsli, azt a fólia tasakbol ki se kell venni, mikro 30mp.
Én forró vízbe dobom a simát, kb mire előkészítek mindent, kenyér, mustár stb, már jó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!