Hogyan kell kalácshoz kovászt készíteni?
Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 23:15
1/3 anonim válasza:
2/3 anonim válasza:
Kalácshoz minek kovász? Meg kell keleszteni pihentetve.
3/3 anonim válasza:
Nem szoktam a kalácshoz kovászt készíteni. De ha akarod,akkor a kimért lisztből végy el 10-20 dekát,abba öntsd hozzá a tejben megkelt élesztőt, gyúrd össze,és hagyd kelni. Ha megkelt,akkor az így készített kovászhoz tedd a többi lisztet és az egyéb hozzávalókat. Gyúrd össze és keleszd meg a tészétát.
Ugyanezt a hatást érheted el,ha nem készítesz kovászt külön,hanem mindent egyszerre dolgozol össze,de ha a tészta egyszer megkelt,újra átgyúrod és mégegyszer megkeleszted sütés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!