Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kalácshoz kovászt...

Hogyan kell kalácshoz kovászt készíteni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 23:15
 1/3 anonim ***** válasza:
52%

a kovász az előző sütésből maradó nyers tészta


[link]

2010. okt. 21. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
52%
Kalácshoz minek kovász? Meg kell keleszteni pihentetve.
2010. okt. 21. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
66%

Nem szoktam a kalácshoz kovászt készíteni. De ha akarod,akkor a kimért lisztből végy el 10-20 dekát,abba öntsd hozzá a tejben megkelt élesztőt, gyúrd össze,és hagyd kelni. Ha megkelt,akkor az így készített kovászhoz tedd a többi lisztet és az egyéb hozzávalókat. Gyúrd össze és keleszd meg a tészétát.

Ugyanezt a hatást érheted el,ha nem készítesz kovászt külön,hanem mindent egyszerre dolgozol össze,de ha a tészta egyszer megkelt,újra átgyúrod és mégegyszer megkeleszted sütés előtt.

2010. okt. 22. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!