Rég ettem már főt ételt. Találtam otthon rizst és almát. Az úgy jó lenne, ha megfőzném a rizst és belevágnám az almát? Ehető lenne? Rizst, hogy kell főzni?
Megmosod a rizst, öntesz rá annyi vizet, hogy mondjuk épp elfedje, vagy a dupláját (attól függ, mennyire ragacsosat akarsz) és egy olyan 30-40 perc alatt kész :)
Almát simán, az fain lesz, de ehetnél valami táplálóbbat is..
én csináltam már hasonlót, szerintem nagyon finom :) bár, ha van tejed akkor csinálhatsz tejberizst is :) az még jobb gyümölccsel
amúgy: 1 bögre rizshez 2 bögre víz, felrakod a tűzre, és addig párolod amíg a rizs fel nem szívja a vizet :)
Ez mind igaz, csak előbb a száraz rizst egy kevés olajon megpirítod (ún. üvegesre)és úgy felöntöd a 2x annyi sós vízzel! Majd fedő alatt hagyod kb 15 percet, nem kevergeted.
Kis/mérsékelt lángon.
De a szakácskönyvek tele vannak egyszerű receptekkel. Szerezz egyet!
inkább edd meg külön a főtt, sós rizst és utána egyél egy almát.
én is meghívlak ebédre:)
Liszt+víz+kis só - tudnál kenyeret sütni.
Elég kőkori, de finom:)
Sült almát tudnál csinálni, finom, nyersen laktatóbb viszont.
Kis tojás ha van, rántotta?
Jaj...
Tényleg nem akarsz átugrani? Írj nyugodtan privit, holnap ebédre nyugodtan..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!