[home baker] Miért lesz barna a kenyér béllete?
Vettünk egy kenyérsütő gépet. Nagyon jól el lehet szórakozni vele, ráadásul a gyengém a friss, ropogós kenyér, ami így nem házhoz jön, de egyenesen háznál is születik.
Az egyetlen gondunk, hogy az elkészült kenyér bele barna szinezetű, nem olyan fehér, mint a boltban kapható, legyen az bármiféle lisztből, rétesliszt is. Arra gondoltam, hogy a recept szerint bele kerülő cukor karamellizálódik és az szinezi meg, így a cukrot ki is hagytam, de mégis, ugyanolyan barna marad a kenyér belseje.
Más is tapasztalt hasonlót?
Miért van ez?
Boccs, de ez hülyeség.
A liszt fehér. A bolti kenyér sem készül jobb, fehérebb lisztből.
Az ok valami más.
A bolti kenyérnek vajmi kevés köze van a liszthez. Jószerivel csak nyomokban található meg benne. Tartalmaz lisztjavító glutént, keményített növényi olajat, nátrium acetátot, emulgálószert, tartósítószert, cukrot, térfogatnövelőt, keményítőt, csomósodásgátlót, ízfokozót és vizet.
50-60 éve a nagymamám még maga sütötte a kenyeret. Na,az kenyér volt! Lisztet tartalmazott,kovászt (ami szintén csak liszt meg víz), vizet, meg sót. Meg a szívét és a lelkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!