Szárított kovászt hogyan kell aktiváni?
Figyelt kérdés
2023. dec. 3. 18:40
3/4 anonim válasza:
Kevés vízben fel kell szuszpendálni, hogy egyenletes krémállagú legyen. Majd egy kis lekváros üvegben 20 ml (20 g) langyos vízzel és 20-22 g liszt keverékkel meg kell etetni. A liszt egy része jó ha teljes kiőrlésű, mert abban minden gomba és baktérium előfordul, ami a kovászhoz kell.
4/4 anonim válasza:
Kavasolt Este kezdeni. Szuszpenzalsz 4 granatkockanyit fél órát, 20g víz ugyanennyi liszt. Másnap reggel retesliszt, vagy ha van tbl 1:4:5 arányban (kovász:víz:liszt) másnap már használhatod. Kb 2xre kell emelkedjen. Nézd meg a kovászos kenyér vekkerrel videót addig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!