Melyik ez a török sütemény?
Törökországban ettem rengeteget.
Elég egyszerü sütemény.
Olyasmi mintha a tejbegrízt fel vágnánk téglalapokra, megkocsonyításítva, lehűtve, kakaóporral a tetején.
Mi a neve?
Kazandibi?
Az oszmán időkig visszanyúló kazandibi kedvelt török desszert, amelyet égetett pudingnak is lehet fordítani, utalva a serpenyő megégett aljára, amelyben készül. A desszert vajból, tejből, rizslisztből, cukorból, keményítőből és ízesítőkből áll. Törökországban a kazandibit általában vékony szalagokként szolgálják fel, amelyeket aztán feltekernek. Karamellizált teteje kellemes ízt kölcsönöz neki, ami markánsan elüt a belső édes és tejes ízektől. Az összhatás viszont igen kellemes.
Tavuk gögsü?
A klasszikus török pudingot fahéjjal és vaníliával ízesítik, és sűrű, krémes tej- vagy rizspudingra emlékeztet, mind ízében, mind megjelenésében. Tavuk gögsü ihletője a középkori francia desszert, a blancmange volt, és az oszmán szultánok konyhájában jelent meg először. Ma Törökország egyik jellegzetes finomságának tartják, amely megtalálható minden kávéházban.
#3
Tavuk gögsü.
Ez lesz az.
Köszönöm szépen!
Már csak el kell készíteni. :D
És igen nem is kakaó volt rajtam ha nem fahéj..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!