Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csinálod a pizzatésztát...

Hogyan csinálod a pizzatésztát, mi a recepted?

Figyelt kérdés
Pizzaszósz recept is érdekelne. Annyi tészta receptet kipróbáltam már a netről, de egyik sem finom. Bevált receptek érdekelnek.
2023. nov. 15. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Egészen egyszerűen sehogy, hanem készen veszem.
2023. nov. 15. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
39%

Itt találsz mindenféle receptet, nekem bevált.

[link]

2023. nov. 15. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Kovásszal csinálom 3 napos érleléssel szabi a pék rceptje alapján (fel van lépéssnként a facebookján 2021 márciusában)
2023. nov. 15. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

[link]


Szerintem / család szerint a legjobb! Kipróbáltuk párat, de ez mindent visz

2023. nov. 15. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Pizza tészta

Hozzávalók:

- 500 g Pizzaliszt v Sima liszt

- 20 g élesztő

- 300 ml langyos víz

- 3 ek olaj

- 1 ek só

- 1 tk cukor

- 1 tk oregánó


Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral a vízben felfuttatjuk.

A hozzávalókat és az élesztős vizet sima, ruganyos tésztává dagasztjuk.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A tésztát kinyújtjuk és rátesszük a feltéteket.

220 °C-on, vastagságtól függően 10-20 percig sütjük.

2023. nov. 16. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
^^ ebből 2 pizza jönki
2023. nov. 16. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Pizzaszószt a legegyszerűbben,dobozos kockázott paradicsom negturmixolva plusz só pici cukor bazsalikom oregano.

Tésztát nem szoktam mérni de kb kb 25 dkg finomliszt 25 dkg rétes liszt,1 dkg élesztő,só, fél dl olaj.kb 2 dl víz.

Nem szoktam futtatni az élesztőt egyből belekavarok mindent és jó szokott lenni.

2023. nov. 16. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Készen veszem nyers pizza tésztát a szósz egyszerű paradicsom szósz amit utána zöld füszerekel izesitek .


Vagy kész pizzát veszek.

2023. nov. 16. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Egy befőttes üvegnyi triplájára felnőtt séfkovász (kb 220-240g).

500g dupla nullás liszt.

300-350 ml víz, attól függ milyen jó a liszt.

2 csapott teáskanál só.

2 evőkanál olíva olaj.


A lisztet a vízzel elkeverve hagyom az autolízist lejátszódni. Kb. 1 óra hossza. (Az autolízis, ha sietek, kimarad.) Összedagasztom a vizes lisztet a kovásszal és a liszttel. A sót legutoljára adom hozzá, néha egy-két cent forróvízben feloldva. De ha van sok időm beledolgozni rendesen, akkor szilárdan. Jól eldolgozom, félórát pihentetem. Ha lágyabb hajtogatom, ha keményebb, néhány mozdulattal átdagasztom. Újabb félóra pihentetés után négy pizzakört formázok. A tetejét olajjal bekenem, és 24 órára a hűtőbe teszem a normál hűtőtérbe. Másnap kettőből pizzát készítek, kettőt pedig lefagyasztva elteszek. Egy kosszal és egy melóval két pizzázás is megvan így.

2023. nov. 17. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem Jamie Oliver receptje vált be, fent van a neten. Plusz, egy szakács barátom tanácsa alapján, egy kevés sört is keverek bele, attól könnyebb, ropogósabb lesz.
2023. nov. 17. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!