Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Oldalasból hogy készítitek a...

Oldalasból hogy készítitek a húslevest?

Figyelt kérdés

Sajnos nem kaptam húsoscsontot a hentesnél,így oldalast vettem.

Hogy készítitek a húslevest belőle?Mennyi ideig kell főzni?Jól gondolom,hogy kb ugyanúgy készül a leves mintha csontból csinálnám?

Fagyottan is el lehet kezdeni a hússal a főzést,ugye?

Köszönöm a válaszokat!


2023. nov. 1. 06:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Én sehogy. Attól már a sima csont is jobb.
2023. nov. 1. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Oldalasból nem szokás levest fözni, de ettöl még lehetséges.

De elvileg ugyanúgy kellene, mint minden más csontos húsból.

Lehet fagyottan is kezdeni, kicsivel hosszabb ideig tart, mire felforr, más különbség nincs

2023. nov. 1. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Jó lesz abból is, ugyanúgy mintha húsos csont lenne.

Felforr lehabozod ízesíted,zöldségeled.Jó étvágyat.

2023. nov. 1. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Mi mindig kiengedjük a húst legyen az húslevesbe való vagy másodiknak.
2023. nov. 1. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
Hideg vízben olvaszd ki, aztán vízben első forrásig főzni, leönteni, átmosni húst, fazekat. Aztán egy fej vöröshagyma, sárga héjjal, egy fej fokhagyma egészben, egy paprika torzsa, ízlés szerint fűszerek, én nem szoktam, ezt pötyögősen forrástól három órán át főzni, aztán oldalas kivesz, csontokat kihúzni, húst lesütni, itt sózok, csontok vissza a levesbe és még két óra pötyögősen, aztán egész leszűr, sózás, s főzni bele amit akarsz, tésztát külön. Én van úgy, hogy még tovább főzöm.
2023. nov. 1. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Oldalas aljából, ahol főleg porcogós, kockákat vágni és a legfinomabb gulyásleves készül belőle, jól megfőzni, porcogót is megenni!;-)
2023. nov. 1. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

Ugyanúgy, mint bármi másból. Érdemes előtte kiolvasztani, de kis odafigyeléssel fagyosan is oda lehet tenni.


És kiváló húsleves készíthető oldalasból! Nagyon is alkalmas rá, hiszen csontos, ami extra ízt ad a levesnek, és zsírréteggel átszőtt, tehát megfőve se lesz egy száraz fűrészpor!

Érdekes itt pár embernél ez a nagy fikázás, de gyanítom mondjuk egy karajcsontról élvezettel szopkodná az összes a borda közti, legfinomabb húsokat. Jó reggelt kívánok, az oldalas, az annak a folytatása!

2023. nov. 1. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
Ki az gyökér aki lepontoz egy őszinte bevált receptet, amit nem kötelező...
2023. nov. 1. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
100%

én mindig oldalasból csinálom a húslevest mert nagyon finom rajta a hús és jobb mint csak egy csontot szopogatni

mondjuk én kuktában főzöm, de ugyanúgy kell főzni ameddig a hús megpuhul

2023. nov. 1. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
89%

Anyu is szokott időnként oldalasból húslevest. Finom a husi, ahogy puhára megfő, finom a leves is belőle.

Nem tudom, aki kategorikusan kijelenti, hogy "oldalasból nem szokás", az fogott-e már főzőkanalat a kezében.

2023. nov. 1. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!