Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csülköt süthetek főzés nélkül?

Csülköt süthetek főzés nélkül?

Figyelt kérdés
Mindenhol az írják, hogy tepsis sütés előtt (ha egyben használják fel) előfőzik a csülköt. Félbevágva süthetem tepsiben előfőzés nélkül?
2010. okt. 18. 20:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nem füstölt. Sózd be előző nap jól, és másnap zsiron süsd körül jól. Kérget süss rá. Majd 2 dcl vizet alá. Fóliázd le légmentesen, és tedd be a sütőbe, kb 170 fokra. 2-2,5 órára tedd be a sütőbe, majd nézd meg puha-e. Ha puha, vedd le a fóliát, és még vagy fél órát süsd anélkül. Ha jó ropogós, kész. A csontot szinte kidobja magából. Ne csontozd ki előre, sokkal finomabb, ha a csont belesül.
2010. okt. 18. 20:44
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Az első teljesen korrekt. Ne főzd meg, igy lesz sült csülök.
2010. okt. 18. 20:47
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Ahogy az első írta!

Én kemencében gyakran sütök csülköt, az a lényeg, hogy eltaláld az aláöntött víz mennyiségét. A víznek a sütés végére kell majdnem elfogyni, hogy csak szaft maradjon.

2010. okt. 18. 22:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Másodig vagyok, most látom, hogy nem egészen érthető a fogalmazásom. Arra gondoltam, hogy ne főzd meg előre a csülköt, mert az úgy nem olyan finom, mint ha csak sütöd.
2010. okt. 19. 06:04
 5/8 anonim ***** válasza:

mi speciel kuktában szoktuk előre megfőzni.

és utána sütőben megsütni.

miért? mert így sokkal kevesebb idő alatt sokkal kevesebb energia felhasználásával ugyan olyan finomat készítesz.

1. kuktába beteszed az egész csülköt. /füstölt/

szemes bors 4-5 darab, babérlevél 1 darab, csili

paprika 1 darab félbe vágva. lezárod kuktát.

felteszed főni

2. a felforrástól számítva /amikor a szelepet kiengedi/

további 10 percig főződ de alacsonyabb lángon/fokozaton

3. lezárod a gázt/elekromost és hagyod kiengedni magától

az összes gőzt hogy a tetejét le tudd venni a

kuktának. /10-15 perc/

4. kiveszed a kuktából a csülköt beteszed a tepsibe az

előmelegített sütőbe és további 15-30 percig sütöd.

/mérettől függően/

hogy ez így miért jobb??.

10 perc főzés kuktában

15 perc hűlés a kuktának

20 perc sütés a sütőben

1 óra alatt kész és sokkal kevesebb energia ráfordítás volt

körömpörkölt csülökkel bográcsban ugyan így készül nálunk.

/ hétvégén épp ezt evett egy jó nagy társaság/

előre megfőzzük 10 perc alatt a kuktában az összes húst./ köröm csülök és füstölt hús/ és utána kint a bográcsban a pörkölt alapot elkészítjük a hús levével öntjük fel krumplit megfőzzük ebben és amikor puha akkor csak hozzá adjuk a hús. kb 70 perc alatt kész volt az egész cakk pakk és nem kellett 5-7 órán át vacakolni vele.

jó étvágyat hozzá

2010. okt. 19. 07:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
10 perc kuktában egy csülöknél? A kuktában is legalább 2 óra. Ezt azért beszéld meg Anyuval.
2010. okt. 19. 19:41
 7/8 anonim ***** válasza:

nem tudom milyen gyakran használsz kuktát és milyen kuktát használsz.

de tapasztalatból tudom mivel szinte minden héten használjuk a kuktát. birkát marhát sőt még a pulyka nyaklevest is ebben főzzük.

de lehet te félre értetted nem olvastad el rendesen azt amit írtam.

beleteszed a kuktába lezárod. alágyújtasz legmagasabb lángon/fokozaton.

és amikor felforr onnantól számolva 10-15 perc főzés de már kisebb takarék energián. amikor letelik a 10-15 perc elzárod a tüzet/villanytűzhelyet alatta és hagyod kiengedni a maradék gőzt akkor még fő addig amíg ki nem engedi. ez kb további 10-15 perc de már nem használsz ekkor energiát hozzá.

de ha te tényleg 2 óráig főzöl valamit kuktában akkor vagy a kukta rossz vagy szét fő a kaja teljesen.

én speciel a FAGOR legújabb kuktái közül használunk kettőt is. egy kisebb és egy nagyobb van.

nekünk ilyen van.

[link]

2010. okt. 19. 20:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát az biztos, hogy még nem találták fel azt a kuktát, amiben l0 perc alatt bármi is történik. Még a csirkének is kevés az idő, nem egy csülöknek, ami 1-2 kg. Tényleg kérdezd meg Anyukádat.
2010. okt. 21. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!