Csülköt süthetek főzés nélkül?
Ahogy az első írta!
Én kemencében gyakran sütök csülköt, az a lényeg, hogy eltaláld az aláöntött víz mennyiségét. A víznek a sütés végére kell majdnem elfogyni, hogy csak szaft maradjon.
mi speciel kuktában szoktuk előre megfőzni.
és utána sütőben megsütni.
miért? mert így sokkal kevesebb idő alatt sokkal kevesebb energia felhasználásával ugyan olyan finomat készítesz.
1. kuktába beteszed az egész csülköt. /füstölt/
szemes bors 4-5 darab, babérlevél 1 darab, csili
paprika 1 darab félbe vágva. lezárod kuktát.
felteszed főni
2. a felforrástól számítva /amikor a szelepet kiengedi/
további 10 percig főződ de alacsonyabb lángon/fokozaton
3. lezárod a gázt/elekromost és hagyod kiengedni magától
az összes gőzt hogy a tetejét le tudd venni a
kuktának. /10-15 perc/
4. kiveszed a kuktából a csülköt beteszed a tepsibe az
előmelegített sütőbe és további 15-30 percig sütöd.
/mérettől függően/
hogy ez így miért jobb??.
10 perc főzés kuktában
15 perc hűlés a kuktának
20 perc sütés a sütőben
1 óra alatt kész és sokkal kevesebb energia ráfordítás volt
körömpörkölt csülökkel bográcsban ugyan így készül nálunk.
/ hétvégén épp ezt evett egy jó nagy társaság/
előre megfőzzük 10 perc alatt a kuktában az összes húst./ köröm csülök és füstölt hús/ és utána kint a bográcsban a pörkölt alapot elkészítjük a hús levével öntjük fel krumplit megfőzzük ebben és amikor puha akkor csak hozzá adjuk a hús. kb 70 perc alatt kész volt az egész cakk pakk és nem kellett 5-7 órán át vacakolni vele.
jó étvágyat hozzá
nem tudom milyen gyakran használsz kuktát és milyen kuktát használsz.
de tapasztalatból tudom mivel szinte minden héten használjuk a kuktát. birkát marhát sőt még a pulyka nyaklevest is ebben főzzük.
de lehet te félre értetted nem olvastad el rendesen azt amit írtam.
beleteszed a kuktába lezárod. alágyújtasz legmagasabb lángon/fokozaton.
és amikor felforr onnantól számolva 10-15 perc főzés de már kisebb takarék energián. amikor letelik a 10-15 perc elzárod a tüzet/villanytűzhelyet alatta és hagyod kiengedni a maradék gőzt akkor még fő addig amíg ki nem engedi. ez kb további 10-15 perc de már nem használsz ekkor energiát hozzá.
de ha te tényleg 2 óráig főzöl valamit kuktában akkor vagy a kukta rossz vagy szét fő a kaja teljesen.
én speciel a FAGOR legújabb kuktái közül használunk kettőt is. egy kisebb és egy nagyobb van.
nekünk ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!