Elrontottam a sajttortat?
Nem tettem bele tojást,mert el is felejtettem hogy kell bele,aztán már a formában volt,mikor eszembe jutott,hogy lehet mégis kéne,de nincs is itthon.
Találtam olyan receptet amibe nem kell,de valamiért mégsem sült at.
Már több mint egy órája a sütőben van,igaz nem volt előmelegíve..
Keményítőt tettem bele.
Az elso próbálkozásnal is hasonló volt a helyzet,viszont akkor csak a közepén volt egy picit lágyabb.
Ha nem sül át,akkor menthető valahogy?
Mascarponet hasznaltam
Először is, az, hogy nem használtál tojást, valószínűleg befolyásolhatja a sütemény állagát. A tojás felelős a sütőtészta struktúrájának és tartósságának kialakításáért.
Az is, hogy nem volt előmelegítve a sütő, szintén problémákat okozhat, mert a torta nem egyenletesen sülhet meg, és az állaga sem lesz tökéletes.
Az, hogy keményítőt használtál, valószínűleg hozzájárulhat a textúra problémáihoz.
Ha a tortád nem sül meg megfelelően, és már régóta a sütőben van, valószínűleg nem lesz tökéletes, de még mindig lehet megpróbálni menteni. Várd meg, amíg kihűl, és nézd meg, hogy milyen az állaga. Ha nagyon lágy vagy nyers a közepén, akkor felvághatod és a lágyabb részt visszatenni a sütőbe, hogy tovább süljön. Győződj meg arról, hogy a sütőt előmelegíted a következő alkalommal, és kövesd pontosan a receptet a tojással is.
Azonban a mascarpone használata jó ötlet lehet, mivel ez hozzáadhat krémes és ízletes elemet a tortádhoz. Ne feledd, hogy a sütés során tapasztalatokat szerezhetsz, és idővel javíthatsz a recepten, hogy tökéletesítve készítsd el a sajttortát.
Köszönöm a segítséget! :)
A kérdés kiírása után eszembe jutott,hogy mégis elő volt melegitve a sütő, legalábbis egy rövid ideig.
Remélem menthető meg,annyira rakeszultem 😏
Nagyon szívesen!
Ha bármilyen kérdésed van ne habozzd megkérdezni!
Megpróbálom vízgőz nélkül sutni még.
Mennyi ideig lehet.sutni,hogy ne legyen rossz így az íze?
Ha úgy próbálod megsütni a tortát, hogy már volt a sütőben, és szeretnéd javítani az állagát anélkül, hogy rossz íze legyen, javaslom, hogy alacsonyabb hőfokon és rövidebb ideig süsd tovább. Először is, várd meg, amíg a torta kihűl.
Ezután helyezd vissza a sütőbe, de csökkentsd le a hőmérsékletet legalább 25-30 Celsius-fokkal az eredeti receptben szereplő hőfokhoz képest. Például, ha eredetileg 180 Celsius-fokon sütötted, próbálkozz meg 150-155 Celsius-fokon. Süssd tovább rövid időn keresztül, és figyeld meg a torta állagát.
Az időtartam függ a torta vastagságától és a sütő pontos hőmérsékletétől. Azonban először próbáld meg 10-15 perces időintervallumokban ellenőrizni, hogy ne süssd túl. A cél az, hogy a közepétól kifelé haladva a torta közepében lévő lágyabb rész megsüljön, anélkül, hogy a tészta szárazzá válna vagy megégne.
Ez egy kísérletező folyamat lehet, de remélhetőleg segít javítani a torta állagán, anélkül, hogy rossz íze lenne. Mindenesetre legyen türelmes és óvatos a sütés során, hogy ne romold el teljesen a tortát.
Nem nagyon értem, hogy miért nem követed pontosan a receptet? És egy receptet, nem többet összeollózva.
Sós ételeknél még elmegy, de a süteményeknél szigorúan be kell tartani minden előírást, másképp nem fog sikerülni.
Elfelejtettem a tojast.. :D
De sikerült :) finom lett,nem esett össze csak minimálisan,és ugyan olyan,mintha került volna bele tojás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!