Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinek mi a kedvenc ecetes levese?

Kinek mi a kedvenc ecetes levese?

Figyelt kérdés

Sok magyar levest/főzeléket ismer a magyar konyha, amelyekhez rendkívül jól illik a savanykás íz. A teljesség igénye nélkül: zöldbableves, szárazbablebes, tojásleves, tökfőzelék, lencsefőzelék, krumplifőzelék. Mind egytől egyig nagyon finom és tápláló étel. Kinek melyik a kedvence? Én alig tudok választani közöttük, de talán a zöldbabra szavazok.

Egyébként írhattok ecetes recepteket más népek konyhájából, szeretek kísérletezni! :D a szoljankát ismerem.

2023. aug. 20. 15:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó a román (vagy erdélyi) csorbalevese, amit erjesztett korpával savanyítanak, vagy a lengyel zsurek, ami szintén attól savanykás.

Egyik kedvencem volt az ún. habart bableves krumplival, füstölt hússal, de olyat utoljára akkor ettem, amikor anyám még élt.

Az ilyen levesekbe és főzelékekbe (lencse, bab) én mindíg teszek egy kis ecetet, majd cukorral "egyensúlyba" hozom az ízeket.

#3: Édes-savanyú mártással készült kínai húsétel. Ettem, nem rossz.

2023. aug. 21. 13:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát ezeket a zöld flakonos ipari eceteket ami a legolcsóbb és amit szerintem a legtöbben használnak;bizony nem igazán kedvelem az ételben.

Tényleg van olyan étel amihez illik a savanykás íz.De én abba inkább facsarok citromlevet.Aztán kész.Úgy ízlik például a tojásleves.De ha az említett zöld palackos ecettel van ízesítve ,akkor abból alig bírok megenni egy tányérral.Citromlével megízesítve meg egyszerre akár egy litert vagy még többet is...

2023. aug. 21. 17:32
 13/15 A kérdező kommentje:

sosem hallottam még nyírségi zöldbablevesről! Ha megkérlek leírod hogyan kell készíteni?

2023. aug. 21. 19:13
 14/15 A kérdező kommentje:

az ilyen válaszokat várom a leginkább, köszönöm a tippeket!

2023. aug. 21. 19:13
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

[link]

Nyírségi zöldbableves tökéletes receptje szerintem.

2023. aug. 22. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!