Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pontosan mit takar a "márkázot...

Pontosan mit takar a "márkázott vaj" kifejezés? Van különbség a "teavaj" és a "márkázott vaj" között?

Figyelt kérdés
2010. okt. 15. 22:18
 1/2 anonim ***** válasza:
A márkázott vaj a legjobb (legalább 80 % zsírtartalom), ezen kívül van a teavaj és a szendvicsvaj, de ilyen kérdés már volt.
2010. okt. 16. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Teavajnak nevezzük a legalább 80% zsírtartalmú vajat: ennek különleges minőségű változata a márkázott vaj.


A szendvicsvaj legalább 70% (a Magyar Élelmiszerkönyv szerint legalább 68%) zsírtartalmú. A különböző vajkrémek általában 40% körüli arányban tartalmaznak tejzsírt, és sok más ízesítő- illetve adalékanyag is megtalálható bennük.


[link]

2013. aug. 5. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!