A tűpróbának működnie kellene a banános tésztájú tortánál is?
3 kisebb banán, zabpehely liszt, kókuszolaj, tojás, sütőpor, nagyon pici tej, vanília, fahéj, só van benne.
15 percet írt sütésnek és már lassan 1 órája sütöm és még ragad.
Már azon gondolkoztam hogy lehet ez csak kihűlés után áll össze? Ránézésre jó a teteje. Kicsit már pirul is a széle. Sose csináltam banánosat.
180 fokon sütöm mert nem találtam a receptben hőfokot. (Egy külföldi blogról néztem).
Icipici tortaformában sütöm. Talán 2x akkora mint egy muffin forma.
Leginkább a tapasztalatra.
Most megvárod, hogy kihüljön, majd jóízűen megeszed és legközelebb már fogod tudni, hogy 3 banán egy picike tésztával mindig fog ragadni, pedig nem nyers.
Ha a recept 15 percet ír, akkor az annyi, vagy süsd 20 percig, hogy megnyugodj!
Én egy nagy tepsi kevert sütit, ami 5-6 cm magas, 35 perc alatt sütök készre a 30 éves tűzhelyemben, még szurkálnom sem kell, mert tapasztalatból tudom.
A recept ilyen, ez nedves is marad. Kevés benne a szilárdító anyag.
A tuti megsülést ilyen esetben kajahőmérővel tudnád ellenőrizni hogy a belseje legyen 90 fok felett. Anélkül tapasztalatra.
Kb 5 centi magasságig 45 perc elég kell legyen, nagyon max 1 óra. 1p centiig 1.5 óra. Ha addig nem megy át a tűpróbán, az belül sosem lesz teljesen száraz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!