Házi gyros ízesítése ezzel is jól működne?
eddig is csak ilyen fűszerkeverékes megoldást használtunk, de elfogyott a gyros, ez van leg"hasonlóbb" itthon [link]
étkezési só (52%), fokhagymapor, kristálycukor, feketebors őrölt, fűszerpaprika őrlemény, koriander mag őrölt, mustármag őrölt, majoranna őrölt, kakukkfű őrölt, fűszerkömény őrölt, gyömbér őrölt, füst aroma 2%.
ha csak ilyenben lenne pácolva az apróra vágott hús gyrostálhoz, ronthat a végeredményen?
Ez brutál sok só, de igazából a kristálycukornál hagytam abba az olvasást.
Én kikísérleteztem egy sajátot, ami nagyon bejövős - nemcsak nekem, hanem ismerősöknek is.
Adj neki egy esélyt!
Leírom, hogy készítem. :)
2 db csirkemell filéhez a fűszer keverék:
- 2 tk oregánó (szárított)
- 2 tk kakukkfű (szárított)
- 2 tk majoranna (szárított)
- 2 tk őrölt paprika (édes, de csinálhatod fele-fele csípős édesből is)
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk só
- késhegynyi fahéj
- chilipehely (opcionális)
A pácba aztán zúzok 2 db friss fokhagymagerezdet, és rakok bele egy kis csokor apróra vágott friss petrezselymet is. Utána mehet bele a fűszerkeverék meg az olívaolaj. Összeforgatom vele a csirkemell csíkokat, 4-5 órát hagyom a hűtőben állni, aztán kisütöm, és töltöm vele, és a zöldségekkel, meg a szószokkal a pitát, tortillát, mikor melyikhez kedvem van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!