10-max.12 főre mekkora bográcsot szerezzek be, ha halászlét tervezek főzni? Elég a 13 l-es?
Egy emberes adag halászlé nem áll meg fél liternél, hova tovább egy jólsikerült ételnél, egészséges férfi embernek 1-2 óra múlva lecsúszik még egy adag :) (mert gondolom nem munkahelyi étkeztetésre gondolsz, ahol dekára ki van számolva minden)
Ha ehhez hozzászámítom az intenzív főzést, a 13 L erősen határeset. Ha meg kicsit nagyobb... hát nagyobb.
A rozsdamentes mellett melyik a másik opció? Ha zománcos, és pár évnél hosszabb időre- valamint intenzív szabadtéri igénybevételt tervezel, nem kérdés, hogy a rozsdamentes a nyerő.
A bográcsot ugye telerakni nem tudod, a tetejétől elhagysz mondjuk 6-7 centit hogy kényelmesen lehessen kavargatni, így kisebb bográcsnálkb 5-6, nagyobbnál 7-8 litert vonjál ki a méretéből. (túlzásnak tűnhet, de gyakorlatilag a bográcsméret felével célszerű számolni)
A fennmaradó értékkel számolj úgy hogy kb 0,5 liter egy adag egytálétel.
Ez persze normál mondjuk családi főzögetésre érvényes, egész estés férfi buli (nagyétkű) esetén számolhatsz dupla adagot.
Kiszámolva:
6 litere bográcsban tudsz főzni 3 litert, kb 6 adag
10 literesben 5 litert, 10 adag
16 literes 8 liter 16 adag
20 literes 10 liter 20 adag
Vagyis ezek szerint az hogy hány literes megmondja hogy hány adagos :) Nem csak duma, tapasztalat, megmértem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!