Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ételeket, italokat...

Milyen ételeket, italokat szerezzek be tartalék gyanánt vészhelyzetre, katasztrófahelyzetre?

Figyelt kérdés
Szeretnék a pincében minden eshetőségre felkészülten (háború, cunami, jégkorszak, hasonló kaliberű helyzetekre gondolok) némi vésztartalékot elhelyezni élelmiszerekből . Miből álljon ez?
2011. máj. 28. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Konzervek, tészta, palackozott víz, egyebek:

"Legyen benne két- három napi élelmiszer, egy liter ivóvíz, az évszaknak megfelelő váltóruha, lábbeli, tisztálkodási eszközök, rendszeresen használt gyógyszerek, takaró, esetleg hálózsák. Ha van kisgyerek, a használati tárgyain kívül ne hagyjuk otthon a kedvenc játékát sem, amivel esetleg meg tudjuk nyugtatni. Fontos, hogy a csomag könnyen szállítható, maximum 20 kg súlyú legyen, és tüntessük fel rajta a tulajdonos nevét. "

2011. máj. 28. 18:48
 2/6 anonim válasza:
70%
XD Bocs, de ezen nevettem, bár lehet neked van igazad. Bár itthon sztem nem kell félned a cunamitól :DDD De ha komolyan gondoltad akk nyilván olyanokat szerezz be ami nem romlik, konzerv, meg ilyenek, meg tegyél be egy mikrót is XD
2011. máj. 28. 18:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy cunami esetére, ezzel csak a mérlegelt vészhelyzet súlyosságát akartam érzékeltetni. Lehet az vegyi vészhelyzet is, atomtámadás, polgárháború, és bármi olyan, amit el sem tudunk képzelni. Az amerikaiak sem tudták elképzelni a 09.11-i terrortámadást, a japánok sem a földrengést...

Néhány kg élelmiszer mindig elfér, és előfordulhat, hogy nagyon jól jön.

2011. máj. 28. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

olaj, cukor, só, liszt, fűszerek, konzervek-májkrém, tonhal, löncs, szendvicskrémek, fűszerek, instant levesek, tészták, konzerv-borsó, bab, kukorica, lekvárok, befőttek, pudingpor, ecet, kekszek, sósak, üdítő, ásványvíz, sör, bor, készétel-konzerv, pl lencse

mosópor, tisztító, fertőtlenítőszerek, sebkötöző,tapasz, tusfürdő, szappan, fogkrém, wcpapír, törölköző, plédek, müzli, gabonapehely, magvak, csoki, chips, méz

2011. máj. 28. 19:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólóval értek egyet!

A különböző magvak, chips-ek, és hasonlók szerintem csak a helyet foglalnák. Az ember olyankor örül, ha egyáltalán az alapvető élelmiszerekből van neki elegendő. Csokiból az étcsokit, kis helyen elfér, és az életet menthet. (Hegymászók, túrázók stb. példái alapján)

2011. máj. 29. 07:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A két üveg jó ütős szeszt kihagytátok! Ha más nem fertőtleníteni, fájdalomcsillapításra, stb jól jöhet. XD
2011. máj. 29. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!