Mit rontok el a rizs-készítésnél? Mikor elkészült a fedőt leveszem és átkeverem keverés közben jön ki belőle gőz, szépen megpuhult különálló szemek. Miután teljesen kihűlt egy lezárható műanyagedénybe teszem. Másnapra-harmadnapra miért változik meg?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy a hűtőben való tároláskor kissé visszakeményedik? (Egyébként kevés kókuszzsíron átpörgetem, kevés sóval megsózom és felöntöm meleg vízzel és adott ideig főzöm.)2023. jún. 30. 11:37
1/7 anonim válasza:
Azt, hogy túl sokat főzöl belőle egyszerre.
Frissen jó és ha kevesebbet készítenél, akkor nem kellene harmadnapig tárolgatni. Ez nem opció? :)
2/7 anonim válasza:
Hűtőben tárolva ilyen lesz.
Melegítve csak a töltött káposzta jó.
3/7 A kérdező kommentje:
70 dkg-ot főzök 4 tagú családnak 2 napra. Én nem főzök minden nap.Nem vagyok ráérő nyugdíjas.
2023. jún. 30. 15:24
4/7 anonim válasza:
Rizst nem lenne szabad harmadnap enni. Magyarok eszik, tudom, de mondjuk...
5/7 anonim válasza:
Azért nehogy már egy rizsfőzés ne férjen bele. Azzal kb. nettó három perc munka van, nem kell felette állni és kavargatni.
6/7 anonim válasza:
Ilyen a rizs. Folyamatosan szívja magába állasában a nedvességet akar levegobol is. Ezt nem tudod megelozni
7/7 anonim válasza:
Nehogy már egy 20 perces rizsfőzés ne férjen bele a napodba :D
Vagy akkor eszitek megkeményedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!