A tejberizst ki hogy készíti?
Konyhai mérlegem nincs. Kérdezném, hogy milyen arányban használjak rizst és tejet.
Pl. egy bögre rizshez mennyi tej és mennyi cukor kell?
Barna rizzsel is készíthetem?
Tejberizshez vizet is szoktam önteni plusz vaníliás cukrot.
Háromszoros folyadék a rizshez,amihez jobb a kerekszemű,cukrot kóstolni szoktam ki mennyire szereti édesen.
Tejberizst: 1 bögre rizs, 1l tej, 1cs vaníliáscukor, 4-5kanál cukor
Tejbegríz:7 evőkanál gríz, 1l tej, 4-5kanál cukor.
Én ilyen arányokkal szoktam, de ahány ház annyi szokás
Nálam:
Tejberizs: 1 bögre rizs, 4-5 bögre tej, 2 ek cukor
Tejbegríz: 3 dl tej, 3 ek gríz, 1 ek cukor
Mindkettöt hideg tejjel kezdem, belekeverem a hozzávalókat és kevergetve felfözöm
Van, aki sürübben/hígabban szereti, nálunk ez ízlik, ha neked túl sürü vagy túl híg, a folyadék mennyiségét tudod változtatni, de elsöre ez kiindulásnak jó.
Én a tejberizsnél először annyi vizet adok hozzá, ami éppen ellepi, majd, amikor azt már majdnem elfőtte, akkor kezdem adagolni hozzá a tejet. Azt pedig apránként: kis tej, keverés, fővés - ezt addig ismétlem, amíg meg nem puhul a rizs.
Így nem ég oda és nem fut ki. (Sokáig magára ne hagyd, pár percenként rá kell nézni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!