Nem ehetek semmiféle állati fehérjét, mit egyek holnap a krumplipüréhez?
Holnap a családnak körítésként krumplipüré lesz (tej nélkül), de fogalmam sincs, mit tudnék enni, ami finom, nincs benne sem hús, sem tojás, sem tejtermék, általánosan megtalálható alapanyagból elkészíthetö és nem kell semmilyen különleges valami hozzá!
Elöre is köszönöm, ha segít valaki.
Köszi a tippeket.
Egyébként tényleg majdnem az elsö nap, pénteken derült ki az egész, tegnap vegyes zöldségsalátát ettem, a mai nap meg egy nagy kérdöjel volt eddig.
Babból, lencséból, vöröslencséből lehet hamburgert, fasírtot.
a sörélesztőt kihagyhatod nyugodtan ha épp nincs otthon.
Ha nem vagy gluténes, és liszt van otthon? Akkor tudsz szejtánt belőle.
A szejtán hasonlít a szójához, keleten évszázadok óta bevett étel.
Ha kész, lehet grillezni, sütni, rántani, brassóinak, currynek.
Én tegnap ettem pont ebédre szejtán gyrost, iszonyat finom volt.
És mielőtt elkezd itt hisztizni a nép, nem, a sikértől magában mittudomén havi 3x még nem leszel glutén érzékeny. Ennyi kenyeret meg pékárut az átlag magyar simán megeszik egy hónap alatt.
Köszi a tippeket, a késöbbiekben biztos sokat ki fogok próbálni, érdekes jópár ötlet, amit írtál/linkeltél,
A szejtán meg kifejezetten kiváncsivá tett, a szóját ugyanis szintén kerülöm egyébokokból
Egy kis visszajelzés: végül is sütöben sütöttem többféle zöldséget (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, csiperke, padlizsán, cukkini, hagyma, fokhagyma) megfüszerezve, kevés olajjal megspriccelve, és kifejezetten jó lett.
Az egyetlen "negatív" dolog az volt, hogy jó részét a többiek ették meg, annyira tetszett nekik is.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tippeket meg a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!