Mit lehet készíteni megmaradt édes péksüteményből?
Vegyesen van kakaós csiga, mákos és diós patkó, hasonlók... Pénteken sokáig voltak kirakva egy összejövetelen és kissé szikkadtak, ezért inkább nem önmagában falnánk be, hanem alapanyagként... Egyébként nincs semmi bajuk még.
Máglyarakás alapjaként terveztem felhasználni, de rájöttem, hogy elfogyott az almám...
Olyan hidegen összegyúrt gombócnak semmiképp nem készítem el, olyat ne is javasoljatok! :)
Valami a máglyarakáshoz hasonló jellegű, hogy sütve van és meleg is.... ilyesmi jut eszetekbe?
Előre is köszi!
Gőzöm nem volt eddig, mi az a kenyérpuding, de most rágugliztam. Zseniális, köszi!!! Valami ilyesmire vágytam, igen! Tulajdonképpen ugyanaz, mint a máglyrakás, csak alma és tojáshab nélkül. Jó lesz ez, azt hiszem!!! :)
Estére csinálom csak, úgyhogy bárki bármit hozzászól, még fogom olvasni.
Mi anno kilószámra kaptuk a péksütit rokontól, aki kenyérboltban dolgozott.
Természetesen nem a frisseket.
Lefagyasztottuk, fogyasztás előtt anyám kis vízzel megspriccelte, betette a sütőbe és úgy vette ki őket puhán, frissen, omlósan, mintha akkor gyártották volna őket.
Ez is egy opció és nagyon bevált.
Szuper kenyérpuding lett. :)
Többi is jó ötlet, memorizálom a jövőre nézve!
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!