Egyszerű fánk recept?
Figyelt kérdés
Tudnátok mondani egyszerű fánkreceptet? Most szeretnék sütni, de nem tudom pontosan hogy is kell:) Esetleg aki szokott sütni és neki az beválik,írja le légyszi.
Előre is köszi.!
2010. okt. 9. 14:51
2/5 anonim válasza:
Pont ma irtam le valakinek a túró fánk receptjét. Annál egyszerübb nincs. A 10 éves lány unokám meg tudja csinálni. Az volt a kérdés, hogy van fél kiló túróm, recepteket kérek kb. 13.45-kor irtam, ha gondolod, nézz rá.
3/5 anonim válasza:
1/2 kg liszt
1 evőkanál kristálycukor
pici só
3 dl tej
0,5 dl tejben felfuttatott 2 dkg élesztő
Ezeket fakanállal addig "dagasztani" (nem kevergetni, hanem inkább "püfölni"), amíg hólyagok nem keletkeznek a tésztán.
Hozzáönteni 5 dkg olvasztott vajat, ezzel is felverni.
Meleg helyen keleszteni (kb. 1 órát), majd lisztezett deszkán kinyújtani 1 cm magasra, kiszaggatni (ha van idő, még 10 percet keleszteni), jó meleg olajban az egyik oldalát fedő alatt megsütni, majd fedő nélkül a másik oldalát is.
Nyami.
4/5 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Bocsi, 1 tojás is kell bele az elején.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. okt. 9. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!