Honnan tudok beszerezni bizonyos "cream of tartart"? Illetve milyen néven forgalmazzák? Sűrgős lenne!
Kedves Kerdezo,
A 6,-ik oldalon talalod meg magyar nevet, hogy keresd a kozertben.
*****
"Lazito anyagok
A tesztahoz szinte mindig lazito anyagogokra van szukseg. A reform konyhaban a tojas mellett az eleszto es a szalalkali (ammonium-karbonat) jon szoba. Ezenkivul BORKO-SUTOPORT is hasznalnak. A szokasos sutoporokkal szemben ez foszfat mentes es termeszetes borko-savbol allitjak elo."
Nem tudom 63% mit vitatkozol. Nem vegyszerrol van szo, hanem egy sutoporrol.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
"Nem tudom 63% mit vitatkozol. Nem vegyszerrol van szo, hanem egy sutoporrol"
Egy fenét! A kérdező már leírta hogy káliumnátriumtartarát kell neki kísérletezni, tudod az egy analitikai vegyszer.Figyelhetnél!
Valószínűleg már megoldottad, de ha nem:
helyetesíthető citromlével és fehér ecettel, ami kb.8% -os ecet = kevesebbet raksz a 10%-osból
Süteménnybe kell!!!!!
Piskotaba..."a tojasfeherjébe szorjak, egy kis kanállal, mielott felvernék ...
Mi lehet?????
Pornak néz ki...feher por...hmmmmmmm...
Normalisan vagy csipet soval..vagy citrommal level pici!!-vel teszik konnyebbe, jemenyebbe a tojasfeherjet...habjat..lehet "askorbinsav"!???
E 334 -cream of tartar -Borkősav
SOLVET KERESKEDŐHÁZ
KERESKEDELMI ZRt
BUDAPEST, IX. ker. Illatos út 38/a
www.solvent.hu.
Tel : 06 / 20 33 44- 00
Fax: 06 / 1 215 - 1289
Borkősav
tartaric acid
Fehér szemcsés por, vagy kristály, savas ízű , szagtalan,
Ajánlott tárolási feltétel:
Zárt csomagolásban száraz
hűvös napfénytől védett
helyen
C4H6O6, gyenge sav vízben jól oldódik kelátképző
magas hőmérsékleten bomlik, számos gyümölcs
természetes alkotóeleme
Adalék
azonosító:
E 334
Minőség megőrzési idő
24 hónap
Általánosan használt oxidáció gátló hatású anyag védi a
terméket aroma, íz szín változásoktól, feldolgozás során
gátolja a gyümölcsök barnulását
Húsipari felhasználásakor redukáló közeget hoz létre;
elősegíti a húsban lévő metmioglobinnak NO-
mioglobinná való átalakulását Lelassítja a húsban
található nitrátok nitrit-oxiddá való átalakulását, ezáltal a
hús színe tovább marad élénk, rózsaszínes,
Komplexképző tulajdonsága révén a borkősav segíti az
antioxidánsok működését
Borászatban:
Korlátozott mértékben alkalmazható a túlérett szőlőből
származó alacsony savtartalmú must savtartalmának
növelésére.
Adagolása:
A must és bor savtartalmának növelésére a 1997.évi
CXXI. Törvény 22.§. alapján meghatározott mértékben
lehet felhasználni.
Mivel nem köti meg a levegőben levő nedvességet,
italporokhoz és pezsgőtablettákhoz jól használható
Vámtarifaszám:
50-81-7
Adagolása:
- szörphöz: A szörp alapanyagától függően 1-2 g/liter
- dzsemek, befőttek ízesítésére, az előfőző illetve felöntő
vízbe 1-2 g/gyümölcs kg.
Használati utasítás
Csomagolás :
többrétegű papírzsák
Felhasználása a technológiai utasítás szerint
Részletesebb információért forduljon szakembereinkhez
A SOLVET Kereskedőház ZRt. az általa forgalmazott termékek minőségének biztosítása céljából
az ISO 9001 szabványon alapuló auditált minőségirányítási rendszert működtet. Élelmiszerek gyártásánál bevezette és
működteti a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!