Rántott karfiol maradékot lefagyasztanám ételhordóba, akkor ha legközelebb megakarom enni elég ha kiveszem a fagyasztóból és fagyosan beteszem a mikróba zárt fedővel?
Készen,rántva rosszul viselik a fagyasztást.Lágy,szétmálló lesz.
Pár napig elalla hűtőben.
Ne mikrózd, attól lesz ocsmány, hanem vagy olajban, vagy sütöben forrósítsd át.
Viszont idöközben rájöttem, miért van soknál, hogy szétmálik fagyasztás után, és miért jó másoknak (meg miért müködik sok videóban): Magyarországon az emberek többsége a zöldségeket elöször emgfözi, utána panírozza-süti, ez értelemszerüen nem vít el még egy hökezelést. Máshol a karfiolt meg egyebeket is nyersen, mindenféle elöfözés NÉLKÜL panírozzák és sütik, így is megsül, nem marad nyers vagy kemény, viszont a fagyasztás-kiolvasztás után sem megy szét.
Túl magas a nedvességtartalma, ezért nem ajánlott fagyasztani, mert kiolvasztás után (tök mindegy hogy olvasztod ki) össze fog esni, kb. nedves szalvéta állaga és íze lesz.
Mai vacsora, holnapi ebéd és vacsora, csinálj mellé másik köretet, mint ami ma volt + nem tudom milyen helyen/munkakörben dolgozol, de nálunk ha bevinném és körbeírnék, hogy "ingyen kaja a konyhában" biztos elfogyna egy-két nap alatt.
A 24-es vagyok, rántani brokkolit, karfiolt, zellert, sárgarépát szoktam (meg még sok más mindent is), ezeket SOHA, de tényleg soha nem fözöm elö, nyersen panírozom és sütöm.
Soha nem marad kemény, csak nem málik szét, megmarad az állaga, mint a sült/párolt zöldségköretek esetében.
Évtizedekig utáltam ezeket rántva, mert mindig a panírban volt egy pép, amióta nem fözöm egyáltalán elö, azóta szeretem, söt a család férfitagjai is azóta szivesen eszik!
Egyszer próbáld ki, ha nem vagy elég kisérletezös, akkor csak 2-3 rózsával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!