Mit csinálsz sütés-főzés közben?
Olvasok, zenét hallgatok, filmet nézek, barátokkal chatelek, takarítok, mosok stb.
N
Ökör kérdéseket olvasgatok a gyakorin....
Hogy van valakinek sütés-főzés közben ideje mást csinálni pl. filmet nézni ...Gondolom az olyan étel is lesz mert az tuti, hogy a filmre nem tudsz rendesen koncentrálni meg a kajára sem .
Úgyhogy gratulálok mindenkinek...
3-as: én tényleg gyakorit olvasok, vagy más fórumon nézelödök.
Ugyanis amít az étel fö, addig nem tudok mást csinálni, mint vagy állni mellette és nézni - aminek semmi értelme, vagy tudom, hogy 10 percig nincs értelme ott állni és addig valamit nézegetek a gépen, olyat, amit bármikor meg lehet szakítani.
Az ilyen üresjáratoknál nem kell koncentrálni a kajára, attól nem lesz gyorsabban kész vagy jobb, ha ott állok a tüzhely mellett és nem csinálok semmit.
A 4-es vagyok: most közben elmentem megnézni, mennyire sül a csirkecomb, a brokkolit, karfiolt elzártam, még a gözben párolódik kicsit, megkevertem a gyümölcslevest, hogy egyenletesen hüljön, és a saláta dresszingjét összekevertem, az most vár sorára.
Most megint van jó 15-20 percem, amíg semmi dolgom sincs, addig megint itt nézelödök, olvasgatok.
(Az órát meg ismerem, tudom, mikor lesz 15 perccel késöbb!)
Közben lehet mosogatni, nem a telefont nyomkodni .
Valamit csináljunk jó ?!
7-es: közben nem mosogatok, mert azzal csak vizet meg mosószert pazarolok, ebéd után mindent beteszek a mosogatógépbe, ami fele annyi vízzle mindent tisztára most, a közem sem ázik szét!
Akik nem örzik az ételt, azok is csinálnak valamit, csak nem teljesen értelmetlen dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!