Kérhetek recept ötletet?





Én utoljára rakott cukkinit ettem:
2 db cukkini, felszeleteled és rétegezed mozzarellával egy kisebb tepsiben, az aljára és a tetejére paradicsom szószt teszel, a tetejére pedig parmezán sajtot
Nekem nem írja a sütőm, hogy hány fokos de 4-esen sütöttem (elvileg az 180fok körül van). Akkor van kész ha már könnyen belemegy a kés (min 40perc)
De szoktam lusta kaját is csinálni:
Csirkemell filé, oliva olaj, krumpli felkockázva (+ ha van itthon akkor cékla, répa is kerül bele) - fűszersóval alaposan megszórom és a tetejére is teszek keves oliva olajat. Ezt 5-ösön szoktam sütni (talán 190-200fok). Kb 40 perc, attól függ milyen vastagra vágod a húst.





Mindenféle rakott étel mehet, nálunk rizs nélkül szeretik:
egy edénybe teszed a(z esetleg elöfözött) zöldségeket, megfözz tésztát, krumplit vagy ami éppen van otthon, erre pl. pörköltmaradékot, egyéb húsmaradékot (vagy frissen készítve - esetleg nagyobb mennnyiségben és pár adagot lefagyasztva máskorra), de lehet pirított gombát vagy egyebet is tenni, a tetejére megint az alsó összetevöböl egy réteget, a tetetjére besamelt vagy tejföl-sajt kombinációt.
Utána sütöben csak összesütöd, akár másnap is lehet. Söt összekészítve fagyasztható, és csak sütni kell frissen.





Tarja banya módra.
Gombás hagymás tarja. Össze kell rakni és be a sütőbe. Találsz róla receptet neten.





Szerdán vendéget vártunk, de baba mellett valami gyorsan akartam. Így sajtos tejszínes csirkemell lett.
A csirkemellet felvagod mintha rántani készülnel. Sozod, borsozod, lisztbe forgatod. Egy hőálló tál alját reszelt sajttal megszórom, erre jön a lisztes csirkemell, majd a tetejére ismet reszelt sajt. 30%-os fozokremmel leontod, alufolival letakarod és puhulasig rajta hagyod majd ezt levéve addig sutod, míg a sajt kissé megpirul. Mexikói rizzsel vagy krumpli purevel a legfinomabb.





1. Csirkecombot belerakni sütőzacskóba a fűszerekkel és megsül a saját zsirjában, vagy ha le eszed a bőrt akkor egy pici olajat lehet rárakni. Mondjuk ehez köretet szoktak külön, de amíg sül meg lehet csinálni.
2. De ugyanezt jénaiban vagy tepsiben is lehet, az alját beolajozni, alufóliával letakarva. Ekkor krumpli karikákat is lehet mellé rakni és akkor nem kell külön köretet csinálni.
3. KB ahigy első írta. Zöldségeket felvágni, én karikákra szoktam, csirkemellet feldarabolni és serpenyőben, vagy vokban megpirítani egy kis olajban/zsírban.
4. Rakott ételek





Zöldséges csirke:
1. csirkedarabokat - comb vagy amit akarsz - sóval, meg amit akarsz, füszerezed.
2. Vegyesen mindenféle zöldséget: hagyma, sárgarépa, borsó, zöldbab, kelkáposzta, karalábé, stb, ami éppen kéznél van, de minél többféle, annál jobb - összevágsz akkora darabokra, mintha fözeléket akarnál készíteni, összekevered és füszerezed.
3. Egy tüzálló edényt kikensz zsiradékkal - nem kell vastagon -, beleteszed a zöldségkeverék felét, rá a húsokat, befeded a maradék zöldséggel és süzöben puhára sütöd. Az utolsó 10 percre a húsdarabokat a tetejére húzod, hogy megpiruljanak.
Elvileg nem kell hozzál külön körítés, de lehet krumplipürét, rizst adni hozzá.
Nagyon egyszerüen össze lehet készíteni, ahúsnak nagyon jó aromája lesz a zöldségektöl, egy menetben megvan a hús és a körítés, és nincs sok dolog vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!