Miért föznek ilyenkor nagyon sokan tízszeres mennyiségü sonkát, tojást, mint amit meg tudnak enni pár nap alatt?
Az nem ok, hogy "vendégek jönnek", ök otthon ugyanúgy föztek egy hadseregre valót és ugyanúgy unják vagy már undorodnak töle.
Miért nem lehet ésszel készülni és maximum két napi adagot készíteni?
A vödörnyi tojás meg különösen érthetetlen, megfözni pár perc, az álott, több napos fött tojás meg elég borzasztó tud lenni.
Mert ilyenek az emberek, éhen akarnak halni minden ünnepen. Úgy csinálnak mint akik még sosem ettek semmit .
Igazi ökrök...
Hát én sem értem. Boltokban is olyan tumultus van a nyolcadik vekni kenyér után - ami holnap valszeg a moslékba megy -, ami elképesztő.
Nálunk is picit több étel készül ünnepekkor, de nálunk pár nap alatt elfogy (vagy lefagyasztom)
"Mert nem tudják pontosan hogy mennyi fog elfogyni és inkább több legyen mint hogy elfogyjon idő előtt"
Azért azt csak be lehet saccolni, hogy mennyi kellene. Az, ha KICSIT több, rendben van, de hogy tízszeres mennyiségek, az nem.
Mi ketten vagyunk 8 tojást főztem a 3 napra, de előre bekalkuláltam az ünnep utáni rakott krumplit, amihez kell majd még pótlást is főznöm.
Vettem 1 kg sonkát - ez volt a legkisebb - a maradékot lefagyasztom, jó lesz darálva melegszendvicsbe, vagy sonkás tésztának, amikor már szívesen fogjuk ismét enni. A főzőlét meg felhasználom majd bablevesnek.
Szóval nálunk nem megy semmi kárba, dacára annak, hogy kedveljük a hagyományokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!