Bolti fonotttkalács hogy lesz sima felületü?
Az érdekelne, hogy készítik az üzletekben kapható fonottkalácsot, hogy a felülete egységesen sima, sült szinü, de nem reped fel a fonások mentén?
Nem ilyet akarok sütni, nem az érdekel, hogy a felnyílt jobb, meg az sem, hogy süssek itthon, hanem csak az, mitöl lesz a bolti olyan, amilyen.
Az általad sütött kalács több okból is lehet hepehupás.
Az egyik ok, hogy nem lett egyenletesen eloszlatva az élesztő benne. Ahol púp van, oda több élesztő jutott, több széndioxidot termelt, púp lett.
Vagy ha kellő ideig rendesen ki lett dagasztva a tészta, akkor túlkelt. És éppen elkezdett összeesni, amikor betetted a sütőbe.
De az is lehet, hogy túl lágy a tészta eredetileg, és összefonva, az utolsó kelesztés előtt sem volt már olyan "feszes", mint amilyen a bolti volt, az utolsó kelesztés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!