Mi a vélemény a répatortáról?
Még életemben nem ettem , de kiváncsi vagyok rá milyen lehet.
Valakinek valami jó recept ami bevált (amit meg is csinált) és finom volt?
Olyan, amilyenre megcsinálod. A répának elég neutrális íze van, úgyhogy maga a tészta olyan ízű, amilyenre beízesíted. Mondjuk fahéjas.
Amúgy egyszerű kevert tészta.
A tetején lévő sajtos cucctól jobban csúszik, (zsírtartalma miatt) önmagában az is semleges ízű, szóval rajtad áll, hogy milyenre ízesíted.
Nem értem miért kell mindenkit leminősíteni, a 45%-os szerencsétlen, furusztráltnak. No ezért csak 45%-os.
Normális kommentek egy répatortáról és valaki már megint szemétkedik, pedig csak recepteket tettek fel.
Ha nem érdekli menjen tovább, én örültem a recepteknek.
7-estől kérdezném az őrölt gyömbérből mennyit teszel hozzá?
Sziasztok, a 6. válaszoló vagyok, és megtaláltam a receptet. :) Ez krém nélküli változat, nekünk így jobban ízlik.
Hozzávalók: 5 tojás, 2 (bio) citrom, 25 dkg (nád)cukor , 25 dkg darált mandula, 25 dkg reszelt répa, 8 dkg liszt, 3 tk sütőpor, 1 csipet só, 20 dkg porcukor
Cukormázhoz: 20 dkg porcukor + 4 ek citromlé (citromlé helyett lehet víz is, vagy a máz helyett marcipánmassza, ha valaki édesebben szereti)
Összekeverjük a tojássárgákat 125 g cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével. Összekeverjük a darált mandulát a reszelt répával, és belekeverjük az előbbibe. Összekeverjük a lisztet a sütőporral. Habosra keverjük a tojásfehérjét 125 g cukorral és egy csipet sóval, és az egészet összekeverjük egy nagy masszává. 26 cm átmérőjű formában sütjük 175-190 fokon kb 50 percig. Aki tesz rá cukormázat vagy marcipánt, az várja meg, amíg a torta kihűl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!