A tojást hogyan főzitek meg úgy, hogy 3 percesen is könnyen pucolhatóvá válik?
Figyelt kérdés
2023. márc. 16. 12:13
1/6 anonim válasza:
Sehogy. A 3 perces tojás nem pucolható könnyen.
2/6 anonim válasza:
A 3 perces tojásnak még folyós a fehérje
3/6 anonim válasza:
Inkább rakd négy-öt percre ennek még kicsit folyös a közepe.
Sót a vízbe és mihamarabb megvan az idő hideg vízbe mártom kb fél percre és gyorsan megpocolom.
Fel perc alatt nem hül ki a vízbenm
4/6 anonim válasza:
Lobogó forro vizbe helyezett tokás 5 perc után meg óvatosan pucolható, meg az is lágyabb , 6,5-7 perc ami stabilabb .
5/6 anonim válasza:
Gyakorlatilag a főzési idő csak annyiban számít pucolásnál, hogy a fehérje legyen teljesen szilárd. A sárgája ettől még lehet lágy.
A tojás akkor pucolható egyszerűen, ha
- legalább 1 hete, de inkább kettő, hogy kikerült a tyúk alól. A nagyon friss tojás héját művészet levakargatni.
- azonnal áttenni hideg vízbe és akár cserélni rajta, míg teljesen ki nem hűl.
6/6 anonim válasza:
A lágytojást nem pucoljuk, hanem ketté szedjük és kiszedjük a héjából. De a 3 perc még lágytojásnak is kevés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!