Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tojást hogyan főzitek meg...

A tojást hogyan főzitek meg úgy, hogy 3 percesen is könnyen pucolhatóvá válik?

Figyelt kérdés
2023. márc. 16. 12:13
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Sehogy. A 3 perces tojás nem pucolható könnyen.
2023. márc. 16. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
A 3 perces tojásnak még folyós a fehérje
2023. márc. 16. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

Inkább rakd négy-öt percre ennek még kicsit folyös a közepe.

Sót a vízbe és mihamarabb megvan az idő hideg vízbe mártom kb fél percre és gyorsan megpocolom.

Fel perc alatt nem hül ki a vízbenm

2023. márc. 16. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
96%
Lobogó forro vizbe helyezett tokás 5 perc után meg óvatosan pucolható, meg az is lágyabb , 6,5-7 perc ami stabilabb .
2023. márc. 16. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
97%

Gyakorlatilag a főzési idő csak annyiban számít pucolásnál, hogy a fehérje legyen teljesen szilárd. A sárgája ettől még lehet lágy.


A tojás akkor pucolható egyszerűen, ha

- legalább 1 hete, de inkább kettő, hogy kikerült a tyúk alól. A nagyon friss tojás héját művészet levakargatni.

- azonnal áttenni hideg vízbe és akár cserélni rajta, míg teljesen ki nem hűl.

2023. márc. 16. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A lágytojást nem pucoljuk, hanem ketté szedjük és kiszedjük a héjából. De a 3 perc még lágytojásnak is kevés.
2023. márc. 17. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!