Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez milyen kaja lehet? Gondolom...

Ez milyen kaja lehet? Gondolom valami török, a felirat alapján.


2023. márc. 2. 08:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
65%
10-es, én meg megnézném élőben, mennyire buta annak az embernek az arca, aki nem tudja azt értelmezni, hogy " kb. , mint ha " .
2023. márc. 2. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
70%
Tulumba. Köze nincs a churros-hoz.
2023. márc. 5. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
35%

#12!

Leírod pontosan a különbségeket? Azzal együtt, hogy honnan vették át a törökök a tulumbát?

Vagy csak gondoltad idehánysz egy alaptalan okoskodást...

2023. márc. 5. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
70%
Például a tulumbát kisütés után egy mézes szirupba mártják ahogy a videóban is látható, de a churrost nem. A törökök nem tudom honnan vették a tulumbát, de az biztos hogy nem a spanyol churrost vették át. Elég régi török édesség.
2023. márc. 5. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
52%

"a tulumbát kisütés után "


Hogy egy tésztával kisütés után mit csinálsz, irreleváns, nem az alap recept része. Nyilván minden nemzet a maga "ízlésére" formálja a recepteket.

Hogy a törökök olyan igénytelenek, hogy a tulumbára is ezt a sokásos cukorszirupot rakják, mint 50 másik desszertre, az már csak az ő szegénységi bizonyítványuk.

Maga az alap recept természetesen a francia eredetű égetett tészta, ahogy korábbi válaszokban is elhangzott, ezt Spanyolországban porcukrozzák, Magyarországon csoki öntettel szokás adni, de ezek már csak kiegészítő mozzanatok, úgymond "közük nincs" az alap recepthez.


"A törökök nem tudom honnan vették"

Szívesen, akkor most már ezt is tudod.

2023. márc. 5. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
70%

"Hogy egy tésztával kisütés után mit csinálsz, irreleváns, nem az alap recept része. Nyilván minden nemzet a maga "ízlésére" formálja a recepteket."


Nem irreleváns mert onnantól már egy külön étel lesz.



"Hogy a törökök olyan igénytelenek, hogy a tulumbára is ezt a sokásos cukorszirupot rakják, mint 50 másik desszertre, az már csak az ő szegénységi bizonyítványuk."


Ettél már tulumbát? Csak mert úgy sok jobb mint a churros. A kisütött tészta kemény lesz. Viszont ha mézes szirupba mártjuk a közepe puha lesz, a külseje pedig ropogós. Magyarul sokkal finomabb. Persze ez ízlés kérdése, de szerintem minden normális ember a tulumbára szavazna.



"Szívesen, akkor most már ezt is tudod."


Hát az kizárható hogy a spanyoloktól vették át.

2023. márc. 5. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
35%

Mondom FRANCIA eredetű égetett tészta! :D))))


100%-ban ugyanaz a recept, csak a törökök lusták (vagy buták?) voltak rá csokiöntetet, vagy más igényesebb öntetet csinálni, ami munkávan járt volna, így ugyanazt a szokványos semmitmondó fantáziátlan cukorszirupot teszik rá, mint akár a sekerpara-ra, revanira, baklavára, stb stb...

Mivel ehhez nem kell se fantázia, se tudás, se munka, mert annyiból átt, hogy főzzük fel a vizet cukorral.

Ott áll a konyhán 50 liter, és mindenre ezt locsolják.

Végig néztem jó pár éven keresztül! Enni nem sokat ettem, elég volt a kóstolás is, az üres kalóriákat, meg a tömény cukrot nem sokra értékelem.

Biológiai érték nulla, íz nulla. Cukorszirup...

A recept érdemi része, a desszert elkészítésének a 99%-a, az a tészta összeállítása, és kisütése. Az pedig 100%-ban francia, klasszikus ezer éve használt égetett tészta. A magyarok ugyanúgy átvették, nálunk tolófánknak hívják.

2023. márc. 5. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
56%

"Mondom FRANCIA eredetű égetett tészta! :D))))"


Én meg mondom hogy biztos nem a franciaktól vagy a spanyoloktól vették át.



"100%-ban ugyanaz a recept, csak a törökök lusták (vagy buták?) voltak rá csokiöntetet, vagy más igényesebb öntetet csinálni, ami munkávan járt volna, így ugyanazt a szokványos semmitmondó fantáziátlan cukorszirupot teszik rá, mint akár a sekerpara-ra, revanira, baklavára, stb stb..."


Lelocsolni csokiöntettel vagy megszórni porcukorral mitől igényesebb vagy okosabb? :) Ha leszórod porcukorral vagy leöntöd csokival zseni vagy de ha szirupot főzöl hozzá akkor buta? :)



"Mivel ehhez nem kell se fantázia, se tudás, se munka, mert annyiból átt, hogy főzzük fel a vizet cukorral."


Látszik hogy sosem sütöttél tulumbát. Nehéz jól elkészíteni a szirupot. Ez tipikus példa arra mikor olyan pofázik bele aki sosem csinált ilyet.



"Végig néztem jó pár éven keresztül! Enni nem sokat ettem, elég volt a kóstolás is, az üres kalóriákat, meg a tömény cukrot nem sokra értékelem."


A spanyol Churros-al nincs problémád mert azt csak leszórják porcukorral



"A recept érdemi része, a desszert elkészítésének a 99%-a, az a tészta összeállítása, és kisütése."


Pont fordítva. A tészta összeállítása és kisütése pofonegyszerű és bárki megcsinálja. A tulumba esetében a szirup a legfontosabb. Ha azt elrontod, rossz lesz az egész. Persze egy Churros esetében ott vége is a történetnek hogy kisütöd, de a tulumba esetében nem. Ezért is "érdekes" hogy a tulumbát gondolod a butább verziónak.


Lényeg az hogy két külön ételről van szó.

2023. márc. 5. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:

Komolyan, leírtad ugyanazt még egyszer, tények nélkül? :D Mint egy papagáj!


Aranyos vagy, hogy így próbálod védeni (? vagy mi ?) a török konyhát, de egy világon kb. mindenhol ismert égetett tésztán, meg cukorszirupon, nem nagyon van mit megmagyarázni, vagy cáfolni.

Végtelenül egyszerű tényekkel próbálsz szembe menni, ami inkább szánalmat kelt, mint tiszteletet.

Legalább olyanokkal ne égetnéd magad, hogy a cukorszirupot nehéz megfőzni. melyik része nehéz? Bekapcsolni a tűzhelyet?


A lényeg: Nem látom a receptek tömkelegének a linkjeit, amit rámutatnak a bő zsiradékban sült égetett tészta közti különbségekre!

Valahogy csak a duma maradt meg, de még mindig nem mutattál különbségeket!

Pedig két külön ételről van szó nem? :D


Szia, szép napot! :)

2023. márc. 5. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
56%

"Aranyos vagy, hogy így próbálod védeni (? vagy mi ?) a török konyhát, de egy világon kb. mindenhol ismert égetett tésztán, meg cukorszirupon, nem nagyon van mit megmagyarázni, vagy cáfolni."


Nem védek semmit csak kiigazítom a tévedéseidet. A feltett kérdés pedig az volt, milyen étel látható a videóban, amire a válasz hogy tulumba. Így van vagy nem?


"Legalább olyanokkal ne égetnéd magad, hogy a cukorszirupot nehéz megfőzni. melyik része nehéz? Bekapcsolni a tűzhelyet?"


Te magad is beismerted hogy még sosem csináltál tulumbát, de még enni se nagyon ettél és mégis leállsz vitázni az elkészítését illetően? :) Ez nem vall sok észre. Nem csak vízből és cukorból áll hanem kell méz és citromlé is. Ha nem jól csinálod például becukrosodik.



"A lényeg: Nem látom a receptek tömkelegének a linkjeit, amit rámutatnak a bő zsiradékban sült égetett tészta közti különbségekre!"


Leírtam. A churros annyi hogy kisütés után leszórják porcukorral, a tulumbánál viszont beáztatják mézes szirupba aminél az utóbbi a lényeg és így már két külön ételről beszélünk.

2023. márc. 5. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!