Ez a csirkemellre is igaz?
Egyszer valamelyik főzős műsorban láttam, ahogy a szakács mondja a versenyzőnek, hogy két módon lehet puha a hús. Az egyik módszer az, hogy csak épphogy szabad megsütni. Ha ezen a ponton véletlenül tovább főzöd/sütöd, akkor utána már visszakeményedik, és nincs más választásod, szét kell főzni, ami sok idő.
Én rendszeresen elrontom a tejszínes-csirkés dolgokat. Elképzelhető, hogy azért, mert a kettő közé esik a hús? Tehát túl vagyok az "épphogy kész" állapoton, és tovább főzöm, de nem elég ideig ahhoz, hogy már szétfőzzem, így rágós marad.
A kérdésre válasz: igen. Az optimális sütési időn túl veszít az élvezeti értékéből.
Nekem a fagyasztott csirkemellel volt olyan tapasztalatom, hogy nem úgy puhult, mint a friss. Picit keményebb, picit olyan gumis maradt a párolás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!