Írtok vega ételeket, amik könnyen befogadhatóak újként?
Én nagy húsevő vagyok, családom is, de több olyan húsmentes kaja is van, amit nagyon szeretünk!
Például gyakran kérik a gyerekek is a borsópörköltet nokedlival. Egy hagyományos, hagymás pörköltalapon hosszabb lével megfőzöm a zöldborsót, és beleszaggatom a szintén hagyományos nokedlit (tehát nem külön főzöm ki, ezért kell hosszabb lével a borsó!) Frissen kell tálalni, mert pár óra alatt a nokedli a levet felszívja. Savanyúsággal, uborkasalátával nagyon finom!
Gombapaprikás, akár tejföllel, akár anélkül.
Csicseriborsó pörkölt, ezt is hagyományos pörköltalappal, csak a konzerv vagy előfőzött csicseriborsót beleborítom, átforralom, és kész.
Hagyományos lencsefőzelék. Lecsó.
Egész, nagyobb krumplit héjastul a sütőben, sütőpapíron megsütöm. Mikor már villával megszúrva puha, kiveszem, kikanalazom a belsejét, összekeverem kis olajban megsütött paprika-hagyma keverékkel, só, fűszerek, visszatöltöm a krumpliba, fokhagymás joghurttal meglocsolom, sajttal megszórom, vissza a sütőbe és kb. 10 perc alatt átpirítom.
Krumpligombóc leves. Megfőzők egy nagyobb krumplit majd összetöröm és hagyom kihűlni.
Leves: Hagymát dinsztelek majd rádobom a különböző zöldségeket(ami van) és hagyom fedő alatt párolódni. 1 evőkanál liszttel megszórom + pirospaprikával és felengedem vízzel. Sózom borsozom.
A kihűlt krumplitösszekeverem egy kis liszttel, petrezselyemmel, só, borssal. Kicsi gombócokat csinálok. Amikor a leves kész beleteszem a gombócokat és addig főzőm míg feljönnek a tetejére. A végén lehet habarni vegán tejföllel( ez tetszőleges) vagy tejfőllel attól függ, hogy ki eszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!