Melyik halászlé jobb?
Tudom , hogy ez ízléstől függ, de aki mindkettőt kipróbálta, azoktól kérdezem, hogy melyik jobb? A normális (tészta nélküli), vagy a bajai halászlé finomabb/jobb?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Én is egész életemben szegedit ettem. Szerettem.
Aztán felnőttként megkóstoltam a bajait és rájöttem, hogy nagyságrendekkel finomabb.
Én a szegedi halászlé híve vagyok! 5 hozzávaló(vöröshagyma, őrölt pirospaprika, só,víz,és a hal)kell hozzá! Ha az alaplé elég sűrű,akkor még tészta se kell bele,egy tányérra is nagyon laktató tud lenni.És nem ismerem se a halászlé sűrítményt,se a halászlé kockát! Semmi szükség rájuk!Én addig kutattam a titok után, míg meg nem találtam.Azóta csakis így készítem el a halászlét!
A bajai halászlét egyszer kóstoltam, de nem igazán vagyok oda érte, pedig finom volt!
Egyrészt rendszerint pontyból készül,abban pedig nagyon sok a szálka.Ezen kívül van aki egy fej paradicsomot,csöves paprikát is főz bele.Másrészt meg ott nem passzíroznak,nagyon híg,leveses az alaplé,és tésztával eszik.Nekem ez elég szokatlan, és ezért nem vonz a bajai halászlé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!