Melyik halászlé jobb?
Tudom , hogy ez ízléstől függ, de aki mindkettőt kipróbálta, azoktól kérdezem, hogy melyik jobb? A normális (tészta nélküli), vagy a bajai halászlé finomabb/jobb?
Válaszotokat előre is köszönöm!
1. A bajai meg nem bajai halászlé között NEM a tészta a különbség.
2. Ízlés kérdése, kinek mit tetszik jobban.
3. Olyan, hogy "normális" halászlé, nincs!
Én Szeged meg Baja közt lakom kb. félúton... nálunk mindenki úgy csinálja a halászlét, hogy passzírozott alaplé, de még pluszba tésztát is tesznek bele...
Én ezt nem eszem meg, és a RENDES bajait eszem csak meg, vagyis ami nem passzírozott alaplével készül, de azt sem szeretem különösebben, évente 1 tányérral bőven elég belőle.
Nálunk általában szegedi készül, de én minden fajta levesből - így a halászléből is - a hígabbat szeretem, úgyhogy a BAJAI jobban bejön. Tészta nélkül. De azzal is megeszem.
Kár hogy ez a kevésbé elterjedt nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!