Szeretnék ma vacsorára pangasius halat enni de most látom, hogy mennyire rossz a híre. Kidobni viszont nem szeretném. Lehet belőle bármilyen bajunk?
Szegény Kérdező. Milyen étvággyal fogja ezután megenni?
Amikor bejött az országba, az ára miatt nagyon sokan vették, köztük én is, mert nagyon szeretem a halat. De volt, hogy Szlovákiában töltöttem 3 hónapot, és a szállodában hetente egyszer az volt a vacsora, amit mindig jóízűen megettem.
Azóta nem eszem meg, amikor valamelyik csatornán leadtak egy dokufilmet arról, hogy milyen körülmények közt tenyésztik és dolgozzák fel ezeket a halakat. Plusz valami vegyszerrel kezelik a húst, hogy 20-30%-al növeljék a víztartalmát, így növelve a súlyukat. Azóta is millió cikk jelent meg arról, hogy miért ne fogyasszuk. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egészségre ártalmas élelmiszer nem kerül az EU üzleteibe. Itt csupán arról van szó, hogy a rendszeres halfogyasztás ugyan egészséges, de ne pangasiusszal tegyük. Azt is nehéz lenne megmondani, hogy mit együnk helyette. Én többnyire halgazdaságból veszek pontyot, busát, amúrt. De szeretem a ruszlit és a konzerv szardíniát is. Bár állítólag már a tengeri halak is nehézfémeket tartalmaznak. Mindenről tudsz rosszat olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!