Pizzára húsmentes feltét?
Olyan feltétet keresnék, ami húsmentes, sajton és tojáson kívül.
Szeretnék valami érdekeset készíteni, de egyelöre nem sok ötletem van, mit lehetne még rátenni.
Köszi elöre is.
A gyerek kedvence nálunk a brokkolis, vargányás, újhagymás.
Én már ezerféle verzióban csináltam vegetáriánus pizzát, legújabb kedvencem a cukkinis-céklás-kelbimbós.
Szövegértelmezés nem nagyon megy néhányaknál. Sebaj. Sajt és tojás mehet rá!
Mivel már sok ötletet kaptál, írok egy nagyon egyszerűt, és nagyon finom. A tésztát gondolom ismered, feltétet kérdeztél.
Egyszerű gombás feltét: ugyanúgy készítem, mint a melegszendvicshez valót.
Megdinsztelem a hagymát, rá a szeletelt gombát, fűszerezem sóval, borssal, semmi más. Amikor már megpirult, szórok rá fél maréknyi sima lisztet és folyamatos kevergetés mellett felöntöm tejjel. Amint felforr a tej, lezárom. A lényeg, hogy jó sűrű masszát kapj. Ha van friss zöldségzölded, tedd bele a végén felaprítva. Ha már langyos, tedd a pizzatésztára, amit előtte megkensz pizzaszósszal. Szórd meg sajttal és 180 fokon süsd, majd később 5 percre vedd fel a sütőt 200-ra. Próbáld ki, tényleg finom.
Nekem ez a kombináció a kedvencem:
brokkoli, hagyma, gomba, sajt, tejföl, meg valami fűszer is mehet, pl. bazsalikom.
Itt azt lehet elrontani pl., hogy ha fagyasztott a brokkoli, akkor lehet túl vizes. Én csak ki szoktam belőle facsarni.
Amúgy szerintem nem jó, ha túl sok minden van rajta.
Néha teszek hozzá még kukoricát, paprikát.
Nem szoktam dinsztelni, nyersen megy minden a sütőbe.
Neked is köszi az összeállítást!
Én sem szoktam elöre párolni semmit, nekem úgy túl pépes lesz a legtöbb zöldség.
Egy pizzás ismerös mondta régen, hogy egy pizzára max. 3-4 réteget szabad tenni, de úgy, hogy mindig még látszik töle az alatta levö, így nem lesz túl sok rajta és nem ázik el a tészta.
A 15-ös gombás variációja nagy sikert aratott, meg több egyéb is.
A kérdést eredetileg az ihlette, hogy húsevö haverok nem akarták elhinni, hogy húsmentesen lehet finom pizzát készíteni, ezért csináltam 8-10 különbözö variációt, kis adagokban, csak megkóstolni.
Az egyetlen probléma a végén az volt, hogy lehetett volna mindegyikböl több, nem hiányzott egyetlen egy embernek sem a hús.
Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget, a tippeket, nagyon rendesek voltatok.
Mindenkinek kellemes ünnepeket kivánok!
Visszatérve az első válaszhoz, amit néhányan lepontoztak.
A különböző zöldségeket írták utána többen is, gondolom a gyümölcsökkel lehetett problémájuk egyeseknek, vagy egyszerűen csak "azért is" ment rá a nem hasznos.
A sonka-ananász kombó sok étterek kínálatában is ott van, a sonka sokszor csak olcsó felvágottat jelent, amit akár el is lehet hagyni, az ananász pedig befőtt.
A sós tésztákhoz különben is meglepően sok gyümölcs passzol, a sós-édes ízek is harmonikusak tudnak lenni.
Én teszek a pizzára húst, de a kedvencem az olajoshalas feltét, amihez nekem kötelező tartozékok a citromkarikák.
És ha elmarad róla az olajos hal is?
Rá lehet keresni, a citromos spagetti receptekre azokban sincs egy deka hús sem, a sós tészta, és a citrom, fűszerek harminukis ízvilágot adnak.
Kipróbáltam, nekem ízlett, a főtt spagetti helyett sült tésztán is működhet.
Sőt szerintem nagyon sokféle aszalt gyümölcs is lehet pizza feltét, arra kell inkább figyelni, hogy a feltétek alkotói ne ütközzenek egymással, az ananász mellé ne kerüljön fokhagyma, de a tojáshoz mehet.
19-es: nagyon igazad van, a citromos spagetti tényleg nagyon finom, ahogy a hawaii pizza is.
Sok más tésztás ételt is feldob, ha a tálaláskor friss bors és citromlé kerül rá, kifejezetten üde íze lesz.
Emellett rengeteg húsos vagy húsmentes ételben van zöldségféle plusz gyümölcs együtt és elsöre tán szokatlan, de igen jó kombináció tud lenni a legtöbb esetben.
Egyébként én még az ananász és fokhagymát is elöször megpróbálnám, egy próbát megér - sokszor érik pozitív meglepetések az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!