Karácsonykor egész pulyka sütés miért nem divat
Magyarországon, valóban nem szoktunk egész pulykát
sütni olyan nehéz dolgát ez?
Figyelt kérdés
Valahogy nincs elterjedve egész pulyka sütése, pedig szerintem egy bébipulyka akkora mint egy nagyobb tyúk és simán megsüthető sütőben előtte egy sóoldatos pácolás és vaj puha lesz és szaftos
De ha egyedül élnék, akkor még ennyi sem lenne, hanem összedobnék pl egy főzeléket :D, mert szeretem és könnyű étel.
A barátom viszont húsos, kétfelé meg nincs kedvem főzni - a glutén miatt ígyis kénytelen vagyok sokszor.
2022. dec. 16. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
12/20 anonim válasza:
Mi hall filét sütünk krumpli vagy rizs ,meg csirke falatokat egyik nap az egyik étel van másik nap másik nő meg sütit sütök.
2022. dec. 16. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
13/20 anonim válasza:
A pulyka finom, mi nagyon szeretjük. Főleg a húsos, finom szárnyát szoktam sütni, de a melle is finom rántva, kár hogy megfizethetetlen. Karácsonyi ételként is tálaltam már.
2022. dec. 17. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
14/20 anonim válasza:
13: mihez képest megfizethetetlen?
OK, a csirkefarháthoz képest tényleg drága, de most pl. olcsóbb, mint a sertés oldalas... Ami ugye jó zsíros, tehát nem is színhús...
A mellette lévő hűtőben a PICK darabolt sertésoldalas 3490,-/ kg...
2022. dec. 17. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
15/20 anonim válasza:
Ma pl tecskóba 3000 Ft fölött volt kilója. Nekem picit drága volt.
2022. dec. 17. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
16/20 anonim válasza:
Én utálom a hagyományos ételeket, most karácsony egyik napján talán aranydurbincsot eszünk, másik napján én találok ki valami különleges receptet. Tavaly lazacos-spenótos-tejszínes tésztát készítettem, jó volt. Idén talán csirkemellből készítek valami finomat, plusz töltött gomba, rizs ilyesmire gondoltam idénre. A csirkemell meg valószínű sütős lesz és valamit rakok rá vagy megtöltöm valamivel.
2022. dec. 17. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
17/20 anonim válasza:
15: OK, én nem azt akartam mondani, hogy olcsó - de ha szétnézel, minden más hús hasonlóan drága.
És ha azt veszed, hogy a pulykamell az utolsó grammig hús, nem kell csontozni, leszedni (és kidobni) a kövér részeket, mócsingokat (mint pl. egyes sertéshúsoknál), akkor végeredményben egyáltalán nem drágább, mint pl. egy sertéscomb, vagy más...
2022. dec. 17. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
18/20 anonim válasza:
A pulyka Amerikai szokás! Ott van hagyománya! Ugyanúgy ott sem eszik a halászlét pl... Mást nemzetet meg majmolni amúgyis felesleges, mert az menő vagy nem tudom?! Ha annyira akar enni az ember akkor évközbe is eszik pulykát..Én pl nem szeretem amúgyse mert túl intenzív, vadas az íze ami nekem erős... Ugyanez a Halloween, semmi közünk hozzá mégis itthon is parádéznak rajta...
2022. dec. 23. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
19/20 anonim válasza:
Nem tudom miért lenne elterjedve. Amerikában is hálaadáskor eszik.
2022. dec. 26. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
20/20 anonim válasza:
Pedig Magyarország top pulykafogyasztó nemzetek között van. A legjobb a pulykával hogy egyszerre van benne vörös hús és fehér hús is. Tehát minden készíthető belőle. Pörköltők kezdve kolbászig, akármi. Amúgy az tény h egészbe nem jó sütni. 5-6 kilo pulyka az semmi. A tojók kb 8-10kg nál érdemes fogyasztani, a bakot pedig 18-20. Nyilván ez már nem fér be a sütőbe. De jobb a combot inalni és lassan kisütni (4-5 óra sütés), iszonyatosan omlós lesz a hús.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!