Ebbe az almáskevertbe csak szerintem sok a liszt és a cukor?
Te miről beszélsz, kérdező? Hol van itt több mint fél kiló?
A piskótát ne keverd ide, az nem almás kevert.
Kérdező, ezt is te írtad ki?
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Tényleg keress inkább olyan receptet, ami valóban kipróbált.
Iszonyat sok a cukor, az ilyen kevert sütiknél inkább feleannyi a mennyiség, a liszthez képest
Én ezt az almás kevertet szedtem össze magamnak több receptből, mi azóta ezt sütjük, bevált.
Kevert almás sütemény
30 dkg liszt
15-20 dkg cukor
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 dl olaj
4 tojás
fél citrom leve, vagy 1 mokkáskanál citromsav (muszáj, ezek nélkül túl édes)
Ezeket összekeverjük és a végén hozzákeverünk 50 dkg reszelt almát.
(Tehát a sorrend: tojások a cukorral habosra,(nem kell különválasztani a tojásokat), só, étolaj, végén fahéjjal és szódabikarbónával elkevert liszt. Ehhez jön a reszelt alma.)
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
(Megjegyzés: A reszelt almát nem kell kinyomkodni, levével együtt adjuk a tésztához.)
De igen, én kérdeztem azt is...
Szóval. Néztem más almás kevertet ott is ennyi cukrot ír.
Én azért gondoltam, hogy sok volt, mert nagyon elégett az alja.
A már említett feketeerdő tortát megsütöttem, az nem égett el abszolút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!