Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebbe az almáskevertbe csak...

Ebbe az almáskevertbe csak szerintem sok a liszt és a cukor?

Figyelt kérdés
2022. dec. 2. 13:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Te miről beszélsz, kérdező? Hol van itt több mint fél kiló?

A piskótát ne keverd ide, az nem almás kevert.

2022. dec. 2. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
8# A feltöltő nagyon profi, megbízhatsz benne. Sok mindent elkészítettem tőle és egyikben sem csalódtam.
2022. dec. 2. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, ezt is te írtad ki?


https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..



Tényleg keress inkább olyan receptet, ami valóban kipróbált.


Iszonyat sok a cukor, az ilyen kevert sütiknél inkább feleannyi a mennyiség, a liszthez képest

2022. dec. 2. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
Nálunk is anno közkézen forgott ez a recept a munkahelyen, de a 30 dkg cukorral bazi édes lett:( Pedig én csavartam bele citromlevet is, de még így is.
2022. dec. 2. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt az almás kevertet szedtem össze magamnak több receptből, mi azóta ezt sütjük, bevált.


Kevert almás sütemény


30 dkg liszt

15-20 dkg cukor

1 csapott evőkanál szódabikarbóna

1 csipet só

2 dl olaj

4 tojás

fél citrom leve, vagy 1 mokkáskanál citromsav (muszáj, ezek nélkül túl édes)



Ezeket összekeverjük és a végén hozzákeverünk 50 dkg reszelt almát.


(Tehát a sorrend: tojások a cukorral habosra,(nem kell különválasztani a tojásokat), só, étolaj, végén fahéjjal és szódabikarbónával elkevert liszt. Ehhez jön a reszelt alma.)

Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.


(Megjegyzés: A reszelt almát nem kell kinyomkodni, levével együtt adjuk a tésztához.)

2022. dec. 2. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
Ja, még egy, fahéjat nem muszáj.
2022. dec. 2. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
36%
Régen a piskótákhoz sem tettek annyi cukrot mint manapság. Ehhez a 30 dkg liszthez még a 15 dkg is sok. Az alma sülés közben édesedik. Ha valakinek mégis kevés lenne a cukor meg lehet a tetejét porcukrozni.
2022. dec. 2. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
17: igen-igen... A nagymamám piskótájánál eleve úgy van megadva, hogy ahány púpozott ek. liszt, annyi csapott ek. porcukor. Tehát kb. fele-kétharmad mennyiség a cukor.
2022. dec. 2. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:

De igen, én kérdeztem azt is...

Szóval. Néztem más almás kevertet ott is ennyi cukrot ír.

Én azért gondoltam, hogy sok volt, mert nagyon elégett az alja.

A már említett feketeerdő tortát megsütöttem, az nem égett el abszolút.

2022. dec. 2. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!