Kenyeret milyen anyagú sütőformában süttök? sima fém van tapadásmentes esetleg szilikon?
öntöttvasat ki kell égetni?
kerámiabevonatos is jó lehet? vagy zománcos?
Kerámia vagy zománcos is jó, öntött vasat ilyenre még nem láttam, de ahogy írták is, azzal tudni kell bánni. Szilikot semmiképpen nem ajánlanám, elképesztően jó hőszigetelő anyag, ami nagy hátrányt jelenthet!
De!!!
Minek formára sütni, hogy ne legyen annyi ropogós héj?
Egy jó kenyértésztának alapvetően nem kell forma, mert aránylag forma tartó!
Rossz kenyértésztának, aminek a készítése végletekig le van butítva, és kispórolják belőle a munkát, annak kell forma...
... viszont egy ilyen tésztánál a forma csak a forma problémáját oldja meg, pl. a morzsálódás problémáját nem, pedig az legalább ennyire fontos.
Szóval ha van időd foglalkozni a tésztával, akkor fölöslegessé válik a formában sütés, plusz más szempontokból is jobb kenyeret kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!