Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyeret milyen anyagú sütőfor...

Kenyeret milyen anyagú sütőformában süttök? sima fém van tapadásmentes esetleg szilikon?

Figyelt kérdés
2022. nov. 29. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Öntöttvas nagyon jó, viszont az előre be kell tenni melegedni, forrón kivenni, úgy tenni bele a tésztát majd vissza a sütőbe. Forró és önmagában is baromi nehéz, szóval csak akkor vegyél ilyet, ha ezzel nincs gondod.
2022. nov. 29. 12:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem kenyérsütő van, tapadásmentes fém edény van benne. Szerintem sima sütőbe is ilyesmit választanék.
2022. nov. 29. 12:58
 3/7 A kérdező kommentje:

öntöttvasat ki kell égetni?

kerámiabevonatos is jó lehet? vagy zománcos?

2022. nov. 29. 13:37
 4/7 anonim ***** válasza:
én simàn tepsin sütöm a kenyeret. barátnőm vmilyen fém lábasban süti, hogy kerek legyen
2022. nov. 29. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Kerámia vagy zománcos is jó, öntött vasat ilyenre még nem láttam, de ahogy írták is, azzal tudni kell bánni. Szilikot semmiképpen nem ajánlanám, elképesztően jó hőszigetelő anyag, ami nagy hátrányt jelenthet!

De!!!

Minek formára sütni, hogy ne legyen annyi ropogós héj?

Egy jó kenyértésztának alapvetően nem kell forma, mert aránylag forma tartó!

Rossz kenyértésztának, aminek a készítése végletekig le van butítva, és kispórolják belőle a munkát, annak kell forma...

... viszont egy ilyen tésztánál a forma csak a forma problémáját oldja meg, pl. a morzsálódás problémáját nem, pedig az legalább ennyire fontos.

Szóval ha van időd foglalkozni a tésztával, akkor fölöslegessé válik a formában sütés, plusz más szempontokból is jobb kenyeret kapsz.

2022. nov. 29. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:
5: kivéve a gluténmentes kenyér, az elég lágy tészta
2022. nov. 30. 05:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Fem is van, szilikon is. Ha kerget akarok, utolso 10 percet forma nelkul sutom
2022. nov. 30. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!