Milyen alapanyagokból, hogyan lehetne fogyókúrás "tortát" készíteni? (részlet a leírásban)
Olyan "tortát" szeretnék készíteni, amiben zöldségek, zabpehely, és egyéb diétás alapanyagok vannak. Ezeket valamilyen formában beletenném egy tortaformába, hogy a végeredmény gyakorlatilag egy fogyókúrás zöldségtorta legyen :D
Valaki csinált már ilyet? Milyen alapanyagokat használjak? Hogyan próbáljam összeállítani, hogy egyben maradjon?
Vagy inkább felejtsem el, mert könnyen romlik és tuti szar lesz? xD
Pitefélét készíthetsz. (A tészta fogyókúrás változatának nézz utána :) Abba szórhatsz párolt zöldségeket. Valamilyen tejszínes/sajtos/tojásos lével muszáj lesz leöntened, hogy összeálljon. A tetejére a tészta másik fele, megsütöd a tortaformában és hát nem torta, de a formája olyan :)
Ezt találtam sebtiben. (Egyszer megcsináltam, finom lett.
Lényegében semmi értelme.
A torta alapvetően egy édesség, sütemény, amit nem igazán lehet diétásan elkészíteni, legfeljebb a kalória tartalom csökkenthető, de attól az még nem lesz diétás.
Amit te elképzelsz, létező étel, vannak különböző rakott zöldségek, még variálni is lehet, és tehet azt torta formába, de az attól még nem lesz torta, és a kinézete sem lesz "tortás"
Egy lehetséges verzió:
#6#
Mi is volt a kérdés lényege?
"gyakorlatilag egy fogyókúrás zöldségtorta legyen"
A répatorta kb úgy áll össze hogy az 1 rész sárgarépa mellett a másik két fő összetevő 1 rész liszt, és 1 rész porcukor, plusz némi zsiradék (olaj, vaj) - valóban van benne zöldség, de fogyókúrásnak nem nevezhető, több benne a cukor, mint a répa
Én szoktam csinálni, köretnek fogyasztjuk, hús, pörkölt, ilyesmi mellé!
Nagyon finom! Nem elsősorban fogyókúra miatt, hanem hamar megvan, egészséges, finom és nem egy szokványos kaja.
Szívesen leírom a receptet.
4 tojás, 20 dkg nagyszemű zabpehely, 50 dkg tetszés szerinti fagyasztott vagy párolt zöldség (nyers zöldség nem jó, nem fog átsülni!), 50 dkg rögös tehéntúró, só, bors, 1-2 dl (növényi) tej vagy víz.
Minden hozzávalót összekeverek, és 10 percig állni hagyom, a tej/víz kivételével, abból csak annyit, amennyi a 10 perc állás után ahhoz kell, hogy egy sűrű, nokedlitésztánál sűrűbb tésztát kapjunk. Kóstolom, hogy elég sós-e. Egy hőálló tálat (vagy a te tortaformádat :)) kikenek kókuszzsírral, beleöntöm a masszát, egyenletesen eloszlatom, és előmelegített sütőben, kis lángon addig sütöm, amíg a teteje kissé megpirul (30-40 perc). Szeletekre szoktam vágni, és úgy adom köretnek sült csirke, pörkölt stb. mellé.
Ebből egy 6-8 adag lesz, elsőre szerintem fél adagból próbáld meg, hogy hogy ízlik! Jó étvágyat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!